Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Svetlin se izredno hitro siri. Jaz sem imela samo eno sadiko. Sedaj se ga pa ne morem resiti. Vsepovsod raste. Lahko mu pa poberes tudi seme in ga posejes kam drugam. Cez kaki dve leti pa ga bos itak moral presajati, ker ga bo vsako leto vec. Jaz ga vsako leto izkopljem, pa kar novi zraste. Skoda, da ne cveti dlje. Po cvetenju ga se nekaj casa pustim. Potem ga pa porezem do tal. Ce hoces priti do semena ga pa moras pustiti, da seme dozori.
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Še nekaj me zanima: domov sem presadil 3 rastline, v rahel subtrat, na vrh sem dal vrtno zemljo in jih izdatno zalil. Spodaj listi venejo, zgoraj pa ne. Cvetovi se odpirajo, popki na vrhu so čvrsti. Je to zaradi šoka, ali bi morala biti zemlja bolj peščena - prepustna, kakor je bila tam, kjer sem jih pobral?
Robertino

Prvi letošnji natreskov cvet.

Tile dve pa sta iz Hoferjeve vrečke s semeni.

Še ena homulica, ki bo jutri zacvetela...

... cveti

Nazadnje urejal/a Robertino 16 Avg 2015 16:09; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tisto z dvema kraljevsko modrima cvetkoma se mi zdi, da je boreč. Pa saj veš, fotke za umret, metuljčki pa čudoviti!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Vijolična je facelija.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Da bi jaz znala take fotke delat, bi še plevel poslikala. Pa brez heca. Vse čestitke in poklon . Res so čudovite in užitek se je sprehajati po njih. Hvala in še, še.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

cinija1 je napisal/a:
Da bi jaz znala take fotke delat, bi še plevel poslikala.
Smile Laughing Smile
Tudi jaz!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Robertino

Takole je izgledal originalni posnetek lastovičarja, ki je na čisto zgornji sliki.
Izrez metulja je precejšen, tudi barve so popravljene. A ne preveč. Res pa pri takem izrezu žal trpi ostrina.
Težko je metulja, ki je na vročem soncu precej živahen, ujeti čez celo sliko. To ste verjetno že kdaj poizkušali. Ni čisto enostavno, enkrat ima krila zaprta, drugič so zaradi utripanja zmazana, tretjič ni v želeni poziciji ..... Ampak, z nekaj potrpljenja in precej posnetki, se da dobiti približno tisto, kar bi rad.

Nazadnje urejal/a Robertino 16 Avg 2015 16:10; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Res je, kar praviš o slikanju metuljev. Zlasti med dopustom jih srečam veliko, res lepih, ampak nad svojim slikanjem metuljev sem obupala._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Robertino

Prvi dve sta iz Hoferjeve vrečke.

Nazadnje urejal/a Robertino 16 Avg 2015 16:12; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori