Hvala Kravzlj, še ima in odlično razloži, ogromno ve in super prijazno deli Če bo vse šlo kot je zmenjeno jih v nedeljo res dobim in že razmišljam kam bom sadila
Juglans mi je spomladi dal dve rastlini jacona. Eno sem podaril prijatelju, drugo pa po njegovih navodilih posadil v 90 litrsko posodo. Se mi zdi da bo treba res dvakrat na dan zalivat.
30.6.2015 je visok 97 cmNazadnje urejal/a Dajmar 30 Jun 2015 20:06; skupaj popravljeno 1 krat
Tudi v Kalii na Rudniku sem ga videla v začetku tedna, a sadika ni bogve kaj za skoraj 6 in nekaj €. So drobne in malo pretegnjene. Sploh če gledam tole od Dajmar-a. Kako ti uspeva, zmeraj občudujem tvoje rastline. Verjetno so že skoraj tudi lubenice pri tebi.
Meni je že Juglans dal lepi sadiki tako da je njegova zasluga. Tudi sadil sem po njegovih navodilih. Tale vročina mu prija, v dveh dneh je zrasel 10 cm. Pri lubenicah sem pa zamočil, morda kasneje, če bodo ušle bučam.
No, med tem, ko lebdim od silne hvale na moj račun, pa tudi mene zanima v kakšni zemlji raste, oz. s čim ga gnojiš. Morda me bo tvoj odgovor prizemljil nazaj na pravo mesto.
Na pozitiven način mi je sumljivo: -velikost listov -temna, pedvsem pa svetleča listna površina
..., kar pa je znak za obilje lahko dostopnega dušika. Če je naraven, je potem urea iz "kurjega" gnoja (morda pegatke?) Ali pa enostavno zalivaš s kakšnim tekočim gnojilom. Ti so ponavadi čistejše oblike in zato rastlinam lažje dostopni.