Yacon - Polymnia sonchifolia
-
Listi niso svetleči, tisto so sončni žarki, ki prodirajo skozi orehovo krošnjo. Raste pa v domačem kompostu in preperelem konjskem gnoju 1:1
(3 leta starem) Moj kompost je tudi star vsaj dve leti in je v glavnem iz listja trave in zeli. Zalivam pa enkrat tedensko z koprivovim gnojilom (2,5 l na 25 litrov vode)ne vse njemu, 10 litrov pa, v dveh obrokih.
Danes je visok 105 cm.
(3 leta starem) Moj kompost je tudi star vsaj dve leti in je v glavnem iz listja trave in zeli. Zalivam pa enkrat tedensko z koprivovim gnojilom (2,5 l na 25 litrov vode)ne vse njemu, 10 litrov pa, v dveh obrokih.
Danes je visok 105 cm.
-
Nisem mislil na osvetljene dele listov. To je jasno, da je sonce, so pa temnejši deli svetleči, ne vem kakšen drug izraz bi uporabil. Enostavno se vidi, če rastlina raste v zelo bogati zemlji ali pa je močno in pravilno pognojena.
Recimo, lahko bi rekel, da tvoj jakon deluje voščeno, debelo, mesnato, ...
Kompost in preperel gnoj.
To je nekaj takšnega, kot za mene "all inclusive" v slaščičarni. Karma - koma.
Kakorkoli že, proti jeseni opazuj kako ti bo deformiralo lonec. Pojavljale se bodo izbokline, pač nekam mora iti vse dobro. (v gomolje)
Recimo, lahko bi rekel, da tvoj jakon deluje voščeno, debelo, mesnato, ...
Kompost in preperel gnoj.
To je nekaj takšnega, kot za mene "all inclusive" v slaščičarni. Karma - koma.

Kakorkoli že, proti jeseni opazuj kako ti bo deformiralo lonec. Pojavljale se bodo izbokline, pač nekam mora iti vse dobro. (v gomolje)