






Je to ta plesen?
Črne lise so na steblih in listih, s tem da so eni listi samo zeleni s črnimi fleki, drugi listi pa še rumeni zraven... Pod listi nisem opazila nič posebnega, samo jaz nisem ekspert :)
Enkrat sem špricala z žajbljevim čajem, zadnja 3 dni pa s sodo. Vse zvečer, pred mrakom. Zadnja 2 dni tako da se je cedilo z listov :lol: Traja pa vseskupaj že več kot en teden in vmes trgamo stran liste.
Danes zvečer sem mislila kar čisto vse kar je kaj črno osmukat in še stebla podrgnit in jih spet pošpricati s sodo. Eni paradajzi so moji, eni pa od mame in njej je sosed razlagal kako modra galica dela čudeže in da on vedno šprica s tem, meni pa se zdi da je to strupeno, čeprav je menda dovoljeno v ekološki pridelavi? Jaz bi pa želela čimbolj naravno in neškodljivo vse naredit, če se le da. Kaj vi mislite? Je treba pošpricati z modro galico, oziroma še s kako drugo močnejšo stvarjo? Ali vztrajam še s sodinim fungicidom(in koliko časa)?