Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

janč

Odgovor Napisal/-a janč »

LP

Pajo kaj pa je to.

Zaenkrat so znaki samo na listih.

Sorta Jabučar.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ajej, Pajo, škoda. Meni po včerajšnjih fotkah res ni zgledalo usodno. Najbrž so bile že včeraj tudi po steblih kakšne črne lise. Bomo morali zelo budno opazovati in redčiti listje, da bo fajn prezračeno. Če nam sredi tedna napovedane nivihte ne prinesejo toče, pa bo itak vse preč pri tistih, ki nimamo protitočne mreže.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pajo, a to tako izgleda kot lansko leto?

Sicer sem tudi jaz v rastlinjaku danes zasledil sumljiv list z znaki plesni. Bo potrebno biti zelo pozoren in poskrbeti za preventivo.
polarbear

Odgovor Napisal/-a polarbear »

Pajo tole!
Ivčk je napisal/a:
Tudi če je plesen, jo bo tale vročina zdaj ustavila. Ti pa dobiš na času, da rastline dobro pregledaš, odstraniš vse, kar je sumljivega, razredčiš za boljši pretok zraka in seveda začneš s preventivnim špricanjem z okrepčevalnimi sredstvi...

Letos moji delajo 100 na uro,moram enkrat narediti resno foto seanso...
Tole je letošnja prva bera.
Sungold select 2
Blue Berries
Malahtytovaja Shatulka

[/img]_________________Teaming with microbes
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

janč je napisal/a:
LP

Pajo kaj pa je to.

Zaenkrat so znaki samo na listih.

Sorta Jabučar.

Bi si upal trditi, da so znaki plesni. Naj še drugi povedo kaj mislijo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
pajo

Melona je napisal/a:
Ajej, Pajo, škoda. Meni po včerajšnjih fotkah res ni zgledalo usodno. Najbrž so bile že včeraj tudi po steblih kakšne črne lise. Bomo morali zelo budno opazovati in redčiti listje, da bo fajn prezračeno. Če nam sredi tedna napovedane nivihte ne prinesejo toče, pa bo itak vse preč pri tistih, ki nimamo protitočne mreže.

Včeraj sem pošprical ampak ker je bilo že bolj temno sigurno bolj površno. Lahko danes še 1x? Brez posledic._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pajo, ne vem. Je še kje kaj črnega danes? Če je plesen že tako napredovala, da je tretjina stebel že črnih, kot praviš, potem soda po mojem ne bo zadosti. Če si vse črno uspel odstraniti, pa bi rekla, da ja.
pajo

Stebli sta bili samo dve. Liste sem še trgal in sedaj čakam, da se še malo ohladi pa spet v paradižnik. Klinac povsod se pojavlja._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Sem malo zaspala tule in vidim, da se vam dogaja na polno. MFranc, lep krožnik, Ivčk, Robert, Polarbear in če sem še koga zgrešila, čestitke za prve plodove.
Tudi pri meni je nekaj tistih, ki so sejani konec februarja, obarvanih. Robert, Slovenian Black sem potem jaz posejala, prvi plod bo vsak čas in če boš pri veliki količini svojih sort še želel ta semena, me spomni do jeseni.
Zanimivo mi je opazovati, kako rastejo. Dwarfi imajo izredno debela stebla in močne liste, ostali so na višini od 1,5m pa do blizu 3m. Nekateri imajo precej plodov, nekaterim se sušijo cvetovi - najbrž zaradi vročine. Danes sem nekaterim potrgala liste, nekje so lise, drugje zgleda kot črna listna pegavost, večina pa je videti zdrava. Vse skupaj sem poškropila s sodo in cimetom.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Včeraj je stekla akcija nižanja temperature v rastlinjaku. Na eno stran je šla senčna mreža (ne namenska za rastlinjake in kar gosto senco meče samo dpopoldan), na koncu smo pa odstranili sredinsko ploščo za boljše zračenje. Rezultat: občutno prijetnejša temperatura Cool

Tole je slikano danes točno ob 12-ih:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori