Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
Ja, letos pa res vse lepo dela notri, kljub tej vročini.
Trenutno se v loncih barvajo Kimberly, Maglia Rosa in Grunt's Thai Pink Egg..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Trenutno se v loncih barvajo Kimberly, Maglia Rosa in Grunt's Thai Pink Egg..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Tale navodila za nego paradižnikov sem dobila danes po pošti skupaj z vabilom na sestanek biodinamičnega društva katerega članica sem:
Nega paradižnika s čaji v vrstnem redu kot sledi:
- s koprivinim na dan za list po listih 1x (poveča vsebnost vitamina C in sladkorja v sadežih)
- s čajem iz hrastovega lubja na dan za korenino 1x (ureja dobro rast in zdravje rastlin)
- s kamiličnim na dan za cvet zjutraj 1x (nadomešča baker)
- z regratovim na dan za cvet zjutraj 1x (izboljša aromo plodov)
- z rmanovim na dan za plod 1x ( poskrbi za več plodov in nadomešča žveplo)
Jaz jih zaenkrat škropim preventivno 1x tedensko na dan za list z mešanico kamiličnega čaja in mleka. Do zdaj so zdravi. Le ena sorta (Kozmonavt Volkov) ima na spodnjih listih rumene lise..._________________naredimo svet lepši
Nega paradižnika s čaji v vrstnem redu kot sledi:
- s koprivinim na dan za list po listih 1x (poveča vsebnost vitamina C in sladkorja v sadežih)
- s čajem iz hrastovega lubja na dan za korenino 1x (ureja dobro rast in zdravje rastlin)
- s kamiličnim na dan za cvet zjutraj 1x (nadomešča baker)
- z regratovim na dan za cvet zjutraj 1x (izboljša aromo plodov)
- z rmanovim na dan za plod 1x ( poskrbi za več plodov in nadomešča žveplo)
Jaz jih zaenkrat škropim preventivno 1x tedensko na dan za list z mešanico kamiličnega čaja in mleka. Do zdaj so zdravi. Le ena sorta (Kozmonavt Volkov) ima na spodnjih listih rumene lise..._________________naredimo svet lepši
janč je napisal/a: |
LP Slika sedaj bo vidna ? Hvala za vsako informacijo. |
Jaz sem konec maja ko je prišla tista ohladitev dobil praktično identične pike na veliki večini listov, določena stebla so začela tudi postajati temnejša. Potrgal sem večino listov in odstranil obolela stebla, ampak si rastline od šoka še danes niso prav opomogle in mi konstantno odmetavajo cvetove (vmes sem "fasal" tudi pršice). Od takrat tedensko pršim s sodo in cimetom, na določenih listih se še pojavljajo pike ampak v relativno majhnem obsegu.
Ooooo, Matic, pozdravljen po dolgem času!!!
Jaz bi rekla, da gre za ostanke po foliarnem gnojenju ali škropljenju s naravnimi pripravki. Si kaj šprical zadnje čase?_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Jaz bi rekla, da gre za ostanke po foliarnem gnojenju ali škropljenju s naravnimi pripravki. Si kaj šprical zadnje čase?_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
@Polarbear, lepo!!! Enkrat davno sem ti že pisal, pa verjetno nisi videl. Poglej zasebna sporočila. No, kakorkoli, želel bi spet priti do originalnih semen "tvoje" sorte Polarbear. Iz mojih semen letos niso vsi ratali enaki, torej imam že križance. Enkrat jeseni, se ne mudi ......
V zameno lahko ponudim Apero, odličen češnjevec, ki se ga trudim stabilizirat - letos bo F5.
V zameno lahko ponudim Apero, odličen češnjevec, ki se ga trudim stabilizirat - letos bo F5.