Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Semenitev kapusnic

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če imaš veliko semena, lahko poskusiš, saj izgubiti nimaš kaj veliko. le posej v kako korito, da lahko postaviš v senco, bo bolje kalilo, če ne bo pretoplo in bo dovolj vlažno.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Se strinjam, Metuljc, izgubiti nimam kaj. Semena pa je dovolj. Tudi za deljenje, ce bi ga kdo zelel._________________CARPE DIEM
metuljc

Se priporočam zanj, ob priliki.
tajana

Metuljc dobis._________________CARPE DIEM
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

tajana je napisal/a:
Danes sem pobrala semena (stroke) rdecega brsticnega ohrovta in jih dala susit. A je letos ze prepozno za sejanje teh semen?

Jaz pa sploh nisem vedala da tole obstaja Embarassed Embarassed .
Kakšen pa je po okusu?

Če boš imela veliko semen,se priporočam za eno malenkost.
Hvala vnaprej._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
tajana

Okus je podoben zelenemu. tako kot zelje, rdeče in zeleno, težko primerjam okuse. Lani sem dobila par semenk od znanke. prej tudi jaz nisem vedela, da obstaja. je zanimiva popestritev na vrtu in na krožniku.
Notranjka, te vpišem na seznam za semena._________________CARPE DIEM
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Tudi pri meni ptiči na polno obirajo semena. Danes dopoldan poberem semena. No porežem vrhove.
metuljc

Če smem dodati še, čisto mimogrede, plodovi kapusnic so luščki (če so manj kot 3x tako dolgi kot široki, nekako tako) ali luski, če so daljši. Takole.
(saj ne zameriš malo botanične terminologije, a ne?)

Embarassed
Nazadnje urejal/a metuljc 07 Jul 2015 08:29; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Metuljc, en č se ti je zgubil, luščki si mislila, kajne?

Slišim pa tole o luskih in luščkih prvič in danes poberem luske. Jih smem že zjutraj ali morajo biti čisto suhi?
metuljc

Sem dodala izgubljeni č, hvala.
Lahko pobereš, pa daj v papirnato vrečko in nekam na suho obesi, bodo počasi pozoreli, luski se bodo odprli, semena pa lepo pristala v vrečki. Tako so pri nas delali z vsemi semeni.
Odgovori