Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2015

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ivčk, čestitam ! poklon

Na vrtu jim zelo prija, če je zemlja pokrita s črno folijo. Po možnosti že par tednov pred sajenjem, da se bolj ogreje. Če si v začetku "prehladijo noge" jih izgleda zamori še za naprej.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi pri meni v loncih tako jajčevci in čiliji uspevajo najbolje. A ker ne morem imeti toliko loncev, gre del rastlin v rastlinjak. Jajčevci mi na vrtu najslabše uspevajo. S črno folijo še nisem poskusila. V tem primeru bi bilo verjetno bolje, a listi bi zaradi dežja vseeno postali grdi - bolni.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Jaz folije pač ne želim imeti, mi nekako ni všeč. Ker nimam kapljičnega namakanja, bi tudi zalivanje bilo bolj težavno, sploh, ker večinoma zalivanje rada prepustim naravi...
Zato bom raje kar pri loncih ostala Very Happy

PS:Plamenka, danes sem slučajno po dolgem času odprla nabiralnik (ponavadi pošto samo potegenem ven iz reže) in v njem našla tvojo pošiljko! Lepa hvala Very Happy Cool_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ivčk, ni nujno, da uporabiš folijo. Jaz imam tkanino - agrotekstil - napr.: http://www.vetisa.si/771-tkanina-rjava-21m-sirine-agrotekstil-90g-m2 Zalivanje in dež nista problematična, ker gre lepo skozi, vseno zadrži nekaj vlage in seveda tudi plevel. Niso pa mi vse enako dobre. Od Vetise mi je glede zalivanja s cevjo boljša kot Hofer/Lidl, saj voda bolje pronica skozi in se ne razliva toliko naokrog.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, samo da si dobila semena, Ivčk. Tudi jaz ponavadi pošto samo potegnem iz reže in lahko kaj ostane notri. Wink
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Meni jajcevci letos prvic normalno delajo, ker sem investirala v rastlinjak. Rastline so bujne, zdrave, cvetov je kar nekaj in tudi plodovi so ze gor. Gnojim niti ne, so bili 1x zaliti s koprivno/gabezovo gnojnico in 1x s kvasom. Zelo sem vesela, ker prejsnja leta niso nikamor rasli, se novih listov ni bilo.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Še eno vprašanje o zrelosti jajčevcev. Vem da preveč zrel plod greni. Kaj pa če odtrgamo premalo zrel plod? Moji so kak teden nazaj že nehali rasti (plodovi).
Pa bi jih najraje pobral da bodo novi mali plodovi dobili več hranil. So pa že ogromni (preko pol kg po oceni).

Trocki

Kje in za koliko časa lahko shranim plodove jajčevcev? Čakam da dozorijo paprike da lahko naredim ajvar. Embarassed
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

tudi jaz sem vedno imela problem, da so paprike zorele precej kasneje kot melancani. Problem sem rešila tako, da sem jajčevce popekla, odcedila in dala v skrinjo do zorečih paprik._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Trocki

Ni slaba idejo to. Paprike ne bodo "pordečele" še vsaj dva tedna. Do takrat pa ne vem če bodo zdržali jajčevci na hladnem.
Odgovori