Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aronija - Aronia melanocarpa

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

pep je napisal/a:
Lahko jih posušiš za dodatek čaju.

Pep.
Danes ob 7,15 min sem že bil na moji 12 km oddaljeni lokaciji, da poberem aronije iz obeh kapitalnih grmov in iz cepljenke na jerebiko. Shocked
Vrnil sem se z prazno embalažo.Perjad- Kos. Pa pred očmi mi je nagajal, češ še tistih nekaj plodov ki je ostalo, da pospravi. Pred tem enormna količina plodov, da je prišlo do povešave vej. Žal nisem pravočasno dal zaščitnih mrež.
lp. Vinkoz
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Počasi,bo kakšen plod za pokušino
lovor

Odgovor Napisal/-a lovor »

robert je napisal/a:
Počasi,bo kakšen plod za pokušino

Počasi, ampak res počasi. Tele s fotke niti eden še niso ta pravi za pod zob. Sicer ti jih pa bojo tako ali tako, ko bojo malo zreli, verjetno pojedli ptiči. Ne vem, zakaj imajo aronije tako posebej radi. Še bolj kot borovnice, se mi zdi. Mogoče pa vejo, da so zelo zdrave in bogate z antioksidanti. Laughing
robert

Kaj pa vem,jo imamo že tri leta,pa jo ptiči,pustijo še kar na miru-tu in tam pa že nesejo kakšno,a jih za nas ostane,še vseeno dosti.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Kakšna sorta je to,prvič vidim, moje imajo zbite kobule z okroglimi jagodami,ki so že za poskušino, to ve tudi kos, ki me je ves čas nadiral, ko sem bil pri grmu.
robert

Sorta Nero
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kakor razumem, naj plodovi aronije ne bi bili preveč nesrečni, če se jih nekaj časa pusti viseti. Ptice zaenkrat niso neposredna nevarnost (tudi v dosedanjih letih ne), tako da lahko pustim in počakam.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Jaz sem s cepljenimi na jerebiko zadovoljen! Prirasta zadovoljivo, lani cepljene bodo že rodile... Še bolje pa kaže na mokovcu._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Ptiči so mi pozobali več kot polovico, ostalo sem pobral dodal jabolka zamlel in sprešal, ter dobil 5l soka,odličen je.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ali je po pobiranju pravi čas za rez aronije, če želim doseči manj razvešeno obliko in vzpodbuditi nove poganjke?
Odgovori