Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Perujsko volčje jabolko - Physalis peruviana

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Aye-Aye je napisal/a:
...tvoja je visoka.
Uf, potem bo morala v vrt. Joj kam bi del? vrti oči_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Prvi lampinjončki so že tu. Rastlina je bila polna lani, ko je bilo ogromno dežja, pa tudi letos v suši zaenkrat lepo uspeva.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Tudi moja največja ima že nekaj lampijončkov.
Po vrtu je še kar nekaj samosevcev. Kolikor se poznam, bo gotovo kakšen ostal pri življenju, če bo le prostor dopuščal Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Samo eno leto sem imela te perujske jagode in mi je zavzelo preveč prostora. Skoraj 2 m2 dve sadiki. Zelo sta bili košeti in nič kaj ni bilo dosti zrelega, ker je dolgo senca.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Jaz sem na takšnem oz še manjšem 1,5m2 posadila 9 sadik. Zrastejo v višino kakih 1,5 m, v širino si pa že poiščejo prostor, še bolje pa je, ker si tako med sabo delajo oporo, ker jih drugače veter popolnoma poleže. Nekoliko težje jih je obirati, ampak se da. Lani jih je bilo toliko, da sem delala marmelado.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Andreja moji so bili v višino cca 70cm. Potem sem pa imela tako sorto
Hvala in lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Saj mogoce pa ista sorta raste v sirino, ce ima prostor, in v visino, ce ga nima. Bi bilo zanimivo imeti primerjavo rodnosti in zorenja._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
jernejbevk

Odgovor Napisal/-a jernejbevk »

A mi lahko kdo pove, zakaj so se pri andski jagodi začeli zvijati listi? Ura je šele 8 zjutraj, listi pa izgledajo tako, kot da jih je dobilo največje sonce. Je to morda kakšna bolezen, pomanjkanje kakšnega minerala ali česa podobnega?

copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hm, celo temo sem prebrala in na koncu mi ni jasno, kaj imam jaz Rolling Eyes . Sadiko sem dobila kot andsko jagodo. Razrašča se mi v širino in je precej polna lampiončkov, ki so pa še čisto zeleni.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Odgovori