Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
Andrej - če se ti do dogaja le "pod streho", potem je vzrok očiten. Pa je vsaj ob straneh rastlinjak kaj zračen?
Jaz imam tudi improviziranega. Zračenje pri meni omogočajo samo vrata (krajša stranica rastlinjaka pravokotne oblike). Čez dan je peklensko vroče, ponoči pa se ohladi na kar praktično zunanjo temperaturo, ki ne presega 20'c. Tudi žužkov je ponoči na račun tega kar nekaj, tako da je oplojevanje oz. samooplojevanje cvetov mogoče.
Dež bo vsaj naslednjih nekaj tednih redka izjema, tako da se na tvojem mestu ne bi držal nazaj z zračenjem - tisto ob strani jim pa seveda tudi v dežju ne bo škodovalo.
Jaz imam tudi improviziranega. Zračenje pri meni omogočajo samo vrata (krajša stranica rastlinjaka pravokotne oblike). Čez dan je peklensko vroče, ponoči pa se ohladi na kar praktično zunanjo temperaturo, ki ne presega 20'c. Tudi žužkov je ponoči na račun tega kar nekaj, tako da je oplojevanje oz. samooplojevanje cvetov mogoče.
Dež bo vsaj naslednjih nekaj tednih redka izjema, tako da se na tvojem mestu ne bi držal nazaj z zračenjem - tisto ob strani jim pa seveda tudi v dežju ne bo škodovalo.
Pri meni počasi zorijo le v rastlinjaku, balkončkarji in češnjevci. Ostali, posajeni na gredi so še zeleni. Je pa res, da sem vse sadike sejala sredi marca.
Vsekakor imam letos prvič plodove tako zgodaj. Prvi plod je bil 2.7. in sicer od MATINE. Med prvimi sta bili še Legend in Pervaya Ljubov. Vse sadike imajo podkoreninami posteljco iz ovčje volne, kar tudi v vročinskem valu zadošča za zalivanje 1-2 x tedensko. Kljub zračenju iz vseh strani, je kar nekaj cvetov propadlo._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Vsekakor imam letos prvič plodove tako zgodaj. Prvi plod je bil 2.7. in sicer od MATINE. Med prvimi sta bili še Legend in Pervaya Ljubov. Vse sadike imajo podkoreninami posteljco iz ovčje volne, kar tudi v vročinskem valu zadošča za zalivanje 1-2 x tedensko. Kljub zračenju iz vseh strani, je kar nekaj cvetov propadlo._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Trocki je napisal/a: |
Torej, odpadanje cvetov je en problem. Kaj pa takrat ko cvetovi ostanejo gor vendar enostavno ne naredijo plodov ali pa samo čisto majhno bunkico ki ne napreduje? Tega je letos pri meni ogromno. Spodnja etaža polna plodov ki že zorijo, zgoraj pa nerazviti plodovi. |
Tega je tudi pri meni letos ogromno, poleg tega pa so plodovi še veliko manjši od deklariranih.
Koliko pa si gnojil? Probaj malo dognojiti in pa foliarno dodati kalcij. Jaz sem pri meni opazil, da je pomanjkanje kalcija zelo veliko. Imam več kot 20 plodov črnih in nagnitih pri muhi. Opazil tudi na papriki. Pred tednom sem dognojil in prvič dodal kalcij, včeraj še enkrat in v sredo bo še ena doza. Potem pa bom poročal, če se bo poznalo.
@Trocki sumim tudi na večje nihanje temperature pri naju. Ponoči se še vedno spodobno ohladi, podnevi pa v rastlinjaku...
Doma s strani očeta pridelano seme, na vrečki je pisalo debeli rdeči, mislil smo, da gre za purple cherokee, ampak tole gotovo ni to. Ima pa podobno grdo navado, naredi eno etažo plodov, potem pa nič oziroma naslednji šele ko prvi dozorijo - imam dva enaka in se enako obnašata.
Bili so trije, ta dva smo komajda ločili od tretjega, ki še zori. Tiščita se okrog in okrog. Za primerjavo pokrovček od standardnega kozarca za vlaganje.
Bili so trije, ta dva smo komajda ločili od tretjega, ki še zori. Tiščita se okrog in okrog. Za primerjavo pokrovček od standardnega kozarca za vlaganje.
Tudi pri meni se začenja malo bolj konkretno:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A