Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Semena Elephant sem nabavila pri Semillasu. To naj bi bil makedonski resasti.
http://www.semillas.de/cgi-bin/shop_en/shop.cgi
(v iskalnik vpiši elephant, pa ti ga bo prikazalo).
Pod Macedonian Fringed pa ga prodaja Cili Pipp
http://www.cilipipp.si/nova/sl/semena-cilijev/product/125-seme-macedonian-fringed-10-semen
Kako naj ga posušim, v pečici ali obesim na vrvice in na zraku?
http://www.semillas.de/cgi-bin/shop_en/shop.cgi
(v iskalnik vpiši elephant, pa ti ga bo prikazalo).
Pod Macedonian Fringed pa ga prodaja Cili Pipp
http://www.cilipipp.si/nova/sl/semena-cilijev/product/125-seme-macedonian-fringed-10-semen
Kako naj ga posušim, v pečici ali obesim na vrvice in na zraku?
Plamenka je napisal/a: |
Ja, Pajo, ta čili je tako kompakten, da ga bom res raje sušila na vrvici. Bicikel, najbrž je to Vezanka, sem zdaj našla tudi na internetu. Megleno se spominjam debate na forumu, imena si pa takrat nisem zabeležila. Semillas ga pa prodaja pod Elephant. Nisem še poskusila ali peče. |
Plamenka je napisal/a: | ||
|
Plamenka če je pravi - meni je lani eden dal tega vraga kot sladko papriko bi moral solidno pečt._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Plamenka je napisal/a: |
Ja, Pajo, ta čili je tako kompakten, da ga bom res raje sušila na vrvici. Bicikel, najbrž je to Vezanka, sem zdaj našla tudi na internetu. Semillas ga pa prodaja pod Elephant. Nisem še poskusila ali peče. |
@Plamenka, tam kjer sem jih jaz nabavil, jih sušijo na direktnem soncu, na vrvici nanizane v "rešte". Posušeni so potem čisto tanki, kot papir.
LP
Bicikel je napisal/a: |
Pajo, ja sta dve verziji, sladka in ljuta in imam obe od Spiridona. Na semenih drugače nič ne piše . Lahko da je prišlo do kakšne zamenjave. Tudi jaz malo debelo gledam ker sta si podobni, pa sem mislil, da sem ljuto sadil med sladke. |
@Bicikel, te "sladke" so z Leskovačke tržnice, zato pitaj boga kako je vse zmiksano kar tam prodajajo. So pa zato one druge, pekoče, nabavljene na
"izviru" oz. tam, kjer se goji taprava "roba".
LP
Plamenka živ, sedaj se absolutno sušijo na soncu. jeseni ko je veliko vlage pa v pečici, ali nad pečjo ker se drugače čez dan sušijo - čez noč spet navlažijo. saj jih tako nanizane ( na trojni cvirn) sušijo na jugu že stoletja. zgubijo nič ne in lepo je za videt. seveda prebodeš z iglo pri peclju, da ne poškoduješ plod. lpvoda
PS: iz takih totalno sušenih kasneje v terilnici narediš tucno papriko. s emeni vred tucaš (tolčeš - sitniš). nikakor mleti na mlinček- ker je tucanje, enako kot pri popru čisto drugačnega okusa. hja probaj..._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: iz takih totalno sušenih kasneje v terilnici narediš tucno papriko. s emeni vred tucaš (tolčeš - sitniš). nikakor mleti na mlinček- ker je tucanje, enako kot pri popru čisto drugačnega okusa. hja probaj..._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)