Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Liči paradižnik - Solanum sisymbriifolium
-
OK, figula, sprejeto in vse bo upoštevano...ampak, za lucerno sem pa morala pogoogljati:(, ime mi je bilo sicer nekaj znano od otroštva, ampak kaj točno bi to bilo, pa brez pomoči googla ne bi šlo . Torej, v en lonec dve sadiki litchija in dve lucerni, v drugega en litchi in ena lucerna? Upam, da lahko sadike te lucerne kupim npr. v Kalii?
Jaz imam v loncu samo eno rastlino. Lani je bila visoka vec kot dva metra in razvejana kot drevo. Nisem ga nic kaj posebej gnojila. Ko sem zalila ostali paradiznim z algami, sem tudi njemu dala enako kolicino gnojila. Pustila sem ga zunaj skoraj do zmrzali, ker je se vedno cvetel. Potem sem ga porezala, zavila v kopreno in dala v nekurjen prostor.
Sedaj zene in nastavlja prve cvetke.
Me zanima kako visoko bo zrastel letos.
Sedaj zene in nastavlja prve cvetke.
Me zanima kako visoko bo zrastel letos.
-
Ne, dezevje mu ni nic skodilo. Samo plodovi baje niso imeli pravega okusa. Sem slisala, da je boljsi, ce je lepo toplo poletje. Lonec je dobil najlepsi. Potem mi je pa bilo malo zal, da mu nisem dala bolj globokega. Saj tudi jaz nisem vedela, da to tako zraste v visino in sirino. Ima veje daljse od enega metra. Na sreco mi ga veter ni prevrgel, ker se veter nima kam opreti.
Za lestev pa ni skrbi. Jih imamo kar nekaj. Ce bodo pa prekratke, ga bom pa iz balkona pobirala ali pa najela kaksnega alpinista.
Obljubim, da bom sla v akcijo in se naucila naloziti slike! Sramota pa taka!
Za lestev pa ni skrbi. Jih imamo kar nekaj. Ce bodo pa prekratke, ga bom pa iz balkona pobirala ali pa najela kaksnega alpinista.
Obljubim, da bom sla v akcijo in se naucila naloziti slike! Sramota pa taka!
Dober okus, res podoben okusu češenj. Ima pa notri veliko semen. Sadike cvetijo na polno, tudi plodov po veliko. Semena mi je prijazno poslala Vodenka.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
Zdravo,
tudi jaz sem letos prišla do sadike; imam ga prvič in me zanima, zakaj mu odpadajo cvetovi? Cveti na polno, je pod strehco z paradižniki in ima noge v senci, obkrožene z nizkim fižolom; ampak, hudiča, obdrži so komaj vsak peti cvet? Ni oprašen, pomanjkanje fosforja/kalcija ali vode? Ta vikend smo napeljali kapljični zalivalni sistem, tako da se po ta novem zaliva (po kapljicah) dvakrat dnevno. Če je voda problem, se bo sprememba videla kmalu, a ne?_________________Dies diem docet
tudi jaz sem letos prišla do sadike; imam ga prvič in me zanima, zakaj mu odpadajo cvetovi? Cveti na polno, je pod strehco z paradižniki in ima noge v senci, obkrožene z nizkim fižolom; ampak, hudiča, obdrži so komaj vsak peti cvet? Ni oprašen, pomanjkanje fosforja/kalcija ali vode? Ta vikend smo napeljali kapljični zalivalni sistem, tako da se po ta novem zaliva (po kapljicah) dvakrat dnevno. Če je voda problem, se bo sprememba videla kmalu, a ne?_________________Dies diem docet