Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

Odgovori
masy

Odgovor Napisal/-a masy »

Mene pa zanima ali ima morda kdo kakšen par indijskih tekačic za oddajo oz. prodajo?

Lp, Maša
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

No pa je pred kakimi 3 urami zaspala moja(Marinkina) račka tekačica Sad
Po vsej vrjetnosti ji od vročine zastalo srce.Bila zaprta v senci in ob vodi ves dan z drugimi,pa smo jih izpustili na pašo,kjer je dirkala nenehno,dokler se ni zgrudila zgleda.NAšel sem jo prepozno,če bi jo takoj , bi jo v vodi morda obudil.TAko sem se kakih 10 minut trudil zaman... Crying or Very sad Iskat smo jo šli komaj takrat,ko jo je samec iskal in se drl po dvorišču kake 3 minute ko je ni našel.Ležala je v travi malce v dolini 30 do 40 metrov od posode,kjer imajo vodi.NAvzgor je pa huda strmina.Zgleda,da je bil prenapor zanjo in že dolgo ni šla gor pit...

Najbolje nič met in se nima kaj pripetit.
(to naj bo kot moja misel dneva)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

reider, tako se navežemo na naše živalce, da je zelo hudo, ko odidejo Crying or Very sad .
Nimam pametnih besed tolažbe, mogoče ti mali raček, ki si ga rešil, prinese veliko veselja!
sanda

Odgovor Napisal/-a sanda »

Reider Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Mi pa smo ugotovili, da nimamo dveh gosk, niti par, temveč dva gosaka Embarassed In sedaj - a se bosta dva gosaka sprijaznila z eno gosko, ali pa da nabavimo dve goski...bodo novi člani sprejeli račke?? Te sedaj živijo v res čudovitem sožitju. Je stari/ata racman mislil skočiti na malo račko - vse race, obe goski so se spravli nanj, da ga je mož komaj rešil izpod tiste gruče perja na njem Embarassed Nekaj časa je nato samo stal in pihal za ograjo, tako je bil šokiran - racman, ne mož Twisted Evil Wink_________________http://www.mojalbum.com/izaver/moja-mladina
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Sanda
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
reider

Sanda res si nas spravila v dobro voljo.Ni bil kaj prida dan,pa si mi prikradla nasmeh na lice.Spravljal sem otavo,pa je venomer iznad mene sekalo polno strel,ker šlo h nevihti,a dežja pa le ni bilo.

Ker bili danes dopoldan z doma,so morale račke pač preživet v hlevu in jih spustil ven le zdaj večer,da malo se napasejo.Tako sem bil danes zaposlen,da uboge naše tekačice niti pokopat nisem utegnil.Bom jutri dopoldan.
Sicer pogreša samico moj racman tekač in jo občasno kliče,a se še kar dobro pogodi z nemim parom rac in so kar dobra družba,tako da se bodo morali zdaj oni znajti.Čez kak mesec bo pa počasi šel v zunanjo oboro tut malček iz hleva,a razmišljam,da bi jih spravil ločeno v dvoje obor-v eni dva razmana(nemi in tekač) in v drugi samica(nema) in njen mladič,kar pač je.Namreč še sedaj ne vem,kak spol bo če odraste in upam da bo imel v življenju srečo.Drugač pa je res orng zrastel in celo zna že opozorilno pihniti,češ da je jezen.
sanda

Reider, me veseli, da vam vsem vsaj malo popestrim kak droben trenutek. Življenje je težko, če se kaj slabega zgodi je še težje... Nikoli ne bom pozabila mojega Jakeca, racmana, ki je živel z nami v hiši. In nato ga je odvlekla lisica
Crying or Very sad Crying or Very sad
Takrat sem rekla, da se bom ukvarjala z živalmi, vendar se ne bom navezala več na nobeno tako močno. Sedaj je hudo, logično, vendar....

Naš petelinček z zlomljeno nogo pa bo očitno preživel - moje zdravniške sposobnosti so neverjetne. Kako bo na koncu ne vem, vendar odprti zlom z zasukom sem sanirala tako, da počasi že stopa na nogo, vendar....sedaj je brez opore, ker jo zavrača.

In najnovejše - popoldan so se izvalile račke pod kokoško - 4 temne ter ena rumena, ena kokoš pa še vali....Slikice bodo v albumu verjetno jutri Laughing_________________http://www.mojalbum.com/izaver/moja-mladina
mehatronik

Odgovor Napisal/-a mehatronik »

Pri nas smo dobili novo članico, verjetno mlakarico (divjo raco), ki je sama tavala v bližini. Včeraj smo jo dali zraven ostalih rac in so jo malo čudno gledale od daleč, danes pa so že hodile skupaj. Zdaj pa ne vem kaj bi z njo, upam da ni nič narobe če je pri nas, smo jo pustili prej nekaj časa zunaj ograje in je samo stala zraven, niti še ni puskušala leteti, oglaša se pa tudi ne. Drugače so pa mladički trenutno malo preveč navdušeni nad polži in sta se na žalost dva zadušila tako da so sedaj večino časa zaprti in imajo vodo zraven če bi šel slučajno kakšen polž mimo.

Še slika cele jate Smile
sanda

Mehatronik - ni nujno, da je divja. Če ji bo, bo ostala, drugače bo šla naprej...Pusti ji izbiro, mogoče ji bo družba všeč, same niso rade. (vsaj naše )_________________http://www.mojalbum.com/izaver/moja-mladina
reider

Ejej Mehatronik,pa saj si videl,da se je men to zgodilo in sem te opozoril...

Kar pa se tiče "divje " race,pa sploh ne morem verjeti svojim očem.A da bi hotela iti h njim noter.Ta je pa dobra.Morda pa ni divja in je komu ušla.Glej jaz mislim isto,kot predhodnik napisal pred mano.Če želi naj bo-če ji ne bo všeč,bo šla spet naprej.Ona že ve,kaj ji godi.Pri tebi bo imela sigurno hrano-morda ji je to všeč,pa tut v suši morda bilo naokoli na tesnem z vodo...

On mladič desno poleg desne odrasle račke pa je povsem enak mojemu.Zdaj dobiva temna lica kot ta na sliki.
Odgovori