Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala, Voda, bom poskusila. Wink
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Dve vprašanji za prekajevalce čilijev:

Zanima me način, ko čilije prekajujete s tem pripomočkom

ali kako drugače... jih daste noter sveže in po prekajevanju dodatno posušite, ali jih najprej posušite in potem prekadite?
Zanima me tudi, koliko časa prekajujete, da čiliji dobe ustrezno aromo?

LP
gregah

Odgovor Napisal/-a gregah »

Zamenjal sem zemljo, pognojil z ASAF gnojilom za plodovke in glej ga zlomka čilijo dobivajo prabo barvo. Hvala za nasvete. Očitno se ne splača biti "eko bio terorist" Very Happy Imam pa sedaj nov problem. Na Habanero čiliju je zelo veliko mravelj, sploh na cvetovih. S čim pošpricam da se jih znebim? Ali so škodljive?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mravlje na cvetovih so znak, da imaš tam tudi uši. Si dobro pogledal? Uši so lahko povsem enake barve kot cvetovi ali stebla, pa čisto, čisto majčkene.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Spiridon je napisal/a:
Dve vprašanji za prekajevalce čilijev:

Zanima me način, ko čilije prekajujete s tem pripomočkom

ali kako drugače... jih daste noter sveže in po prekajevanju dodatno posušite, ali jih najprej posušite in potem prekadite?
Zanima me tudi, koliko časa prekajujete, da čiliji dobe ustrezno aromo?

LP

Kakor komu kaj paše._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
gregah

Odgovor Napisal/-a gregah »

Sem ugotovil ja da so uši. Rjave barve na spodnji strani listov. Po večini sem jih z roko odstranil. Ali moram kaj popricat a bo to vredu? Kaj priporočate za uši?
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Znebi se jih čim prej Vojak, dokler jih je še malo. Sadiko daj v karanteno, potem pa mehansko (ročno) ali kemijsko (tretiraj vsaj dvakrat, rajši trikrat). Če boš delal ročno, jih odstranjuj vsaj vsak drug dan dokler jih je veliko, potem lahko malo bolj na redko. Dobro preglej tudi ostale sadike.
Spiridon

gregah je napisal/a:
Zamenjal sem zemljo, pognojil z ASAF gnojilom za plodovke in glej ga zlomka čilijo dobivajo prabo barvo. Hvala za nasvete. Očitno se ne splača biti "eko bio terorist" Very Happy Imam pa sedaj nov problem. Na Habanero čiliju je zelo veliko mravelj, sploh na cvetovih. S čim pošpricam da se jih znebim? Ali so škodljive?

Če že menite, da se izplača biti, kot pravite "eko bio terorist", potem se boste še pošteno nadelali... z zelo vprašljivim končnim rezultatom. Cool

LP
Spiridon

Vocher bomb, Purira, Cayenne, Jalapeño, Serano, Purple Serano, in Vezena piperka Smile

LP
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Spiridon je napisal/a:
Vocher bomb, Purira, Cayenne, Jalapeño, Serano, Purple Serano, in Vezena piperka Smile

LP

Dober tek! Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori