Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Spiridon, Goole noče prepoznati čilija Vocher bomb ... Rolling Eyes

Je to neka nova sorta?

LP_________________mfranc
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Cherry bomb?
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Bicikel je napisal/a:
Cherry bomb?

Podobno vendar ni Cherry. Je kar hudičevo ostra, še močnejša kot Satan´s kiss. Smile

LP
Spiridon

mfranc je napisal/a:

Je to neka nova sorta?

LP

Jp. Smile
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Pri meni rastline rastejo kot nore, medtem da zorenje plodov ni nič hitrejše kot prejšnja leta, kljub rastlinjaku.
Nisem si mislil da nekatere sorte kljub temu da jih imam v 10 oz. 15 litrskih loncih lahko zrastejo tako visoko.
Queen Laury je na 1,7m, prav tako tudi Pimenta da Neyde. Bishops Crown in Trinidad Scorpion Moruga Yellow pa na 1,5m višine.

Trinidad Scorpion Moruga Yellow

Billy Goat

Pimenta da Neyde

Habanero Red

Ancho Poblano

Jalapeno TAM oz. Conchos (zamešal nalepke Embarassed)

Delmi

Odgovor Napisal/-a Delmi »

Nekaj časa vas nisem spremljala. Zdaj se pa že cel teden naslajam nad lepimi slikcami, idejami, nasveti.

V tem času so tudi nekaj mojih čilijev napadle uši. Pravzaprav sem prvo opazila mravlje. Sem takoj začela pregledovat rastlinice. Ker sem jih opazila tik pred odhodom na lepše, ni bilo kaj dosti za ukrenit. Tako sem se jih lotila ročno. Potrudila sem se, da sem uničila predvsem jajčeca na spodnji strani listov. Čez teden dni ob povratku o ušeh ni bilo sledi. Malo sreče sem lahko deležna tudi jaz.

Sedaj pa pobiram že prve plodov. Za začetek Cayene. Nekaj je bilo že tudi Cherry bombic, pa sem razočarana nad okusom. Navadna paprika in pa še nič pekoča. Še dobro, da sem jo obogatila z made in home pekočim namazom. Je popravil vtis.
Pimientos de Padron me je pa navdušil. Malce popečen na kančku olja in soljen. Pa svež kruh. Nebeško. Zaenkrat še zbiram modrosti, kako to silno vojsko plodov, ki prihajajo, spremeniti v nekaj okusnega. Letos bodo vsi prijatelji dobili četico pekočih produktov.

Zmeraj bolj mi je jasno, kaj vsi tukaj jokate in stokate od užitka.

Lp
Spiridon

Hja @Delni, s Cherry bomb je križ, ker so dejansko hibrid in se nikoli z gotovostjo ne more vedeti, kaj se bo izcimilo iz njih, oz katere lastnosti
njihovih "prednikov" bodo udarile na plano. Moji recimo, so bili lani prav lepo blagi, medtem ko ti, ki so letos zrasli iz semen lanskih, kar pošteno zažigajo.
Tombola pač... Cool

LP
donkey

Odgovor Napisal/-a donkey »

Trocki je napisal/a:
Pri meni rastline rastejo kot nore, medtem da zorenje plodov ni nič hitrejše kot prejšnja leta, kljub rastlinjaku.
Nisem si mislil da nekatere sorte kljub temu da jih imam v 10 oz. 15 litrskih loncih lahko zrastejo tako visoko.
Queen Laury je na 1,7m, prav tako tudi Pimenta da Neyde. Bishops Crown in Trinidad Scorpion Moruga Yellow pa na 1,5m višine.

Trinidad Scorpion Moruga Yellow

Billy Goat

Pimenta da Neyde

Habanero Red

Ancho Poblano

Jalapeno TAM oz. Conchos (zamešal nalepke Embarassed)

Lepo Shocked To so ti v enem letu tako zrasli? Very Happy
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Spiridon je napisal/a:
mfranc je napisal/a:

Je to neka nova sorta?

LP

Jp. Smile

Huh, sedaj sem pa še bolj firbčen Wink .

Namreč izhajam iz izkušenj, da kar google nekaj ne prepozna (niti malo Cool ), je tam kaka napaka, ali gramatična pri imenu sorte, ali pa še kaj težjega Rolling Eyes .

Sem radoveden pri novitetah, recimo za relativno nove sorte ala Pimenta da Neyde, ali Paper Lantern sem brez problema našel podatke za njihov izvor.

Načeloma pa vsako noviteto tule na forumu "prešpijoniram" z googlom.
Ker za to sorto nisem nič našel, me zanima ali nam lahko postrežeš s kakšnimi podatki?
V kolikor to ni vojna tajna Wink .

LP_________________mfranc
Spiridon

mfranc je napisal/a:
Spiridon je napisal/a:
mfranc je napisal/a:

Je to neka nova sorta?

LP

Jp. Smile

Huh, sedaj sem pa še bolj firbčen Wink .

Namreč izhajam iz izkušenj, da kar google nekaj ne prepozna (niti malo Cool ), je tam kaka napaka, ali gramatična pri imenu sorte, ali pa še kaj težjega Rolling Eyes .

Sem radoveden pri novitetah, recimo za relativno nove sorte ala Pimenta da Neyde, ali Paper Lantern sem brez problema našel podatke za njihov izvor.

Načeloma pa vsako noviteto tule na forumu "prešpijoniram" z googlom.
Ker za to sorto nisem nič našel, me zanima ali nam lahko postrežeš s kakšnimi podatki?
V kolikor to ni vojna tajna Wink .

LP

Trenutno je v fazi F3, zato bo treba še počakati... Smile

LP
Odgovori