Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Odprla sem po en storž sladke koruze in trdinke. Že sladka je imela malo zrn, tale trdinka pa ni nič boljša.
Lani je bila precej bolj polna. Kaj bi lahko bil vzrok? No, če že ni bila bogata z zrnjem, je imela pa lepo frizuro
Vzrok je slaba oprašitev. Koliko rastlin si pa imela?
Orhy, zaenkrat ti hrošč verjetno še ni naredil pretirane škode, saj je morado pozna sorta. Vseeno probaj z neem tonikom ali še bolje neem azal, učinkuje na vse grizujoče požrešneže, meni je na krompirju pomagal pri koloradskemu. Ravno tako lani pri repni grizlici.
Orhy, zaenkrat ti hrošč verjetno še ni naredil pretirane škode, saj je morado pozna sorta. Vseeno probaj z neem tonikom ali še bolje neem azal, učinkuje na vse grizujoče požrešneže, meni je na krompirju pomagal pri koloradskemu. Ravno tako lani pri repni grizlici.
Aye-Aye, pri nas nimajo drugega, kot samo ne_ekološka sredstva - smo pač še vedno v dobi "pantakana ipd" Ko sem pred časom naenkrat opazila to golazen, sem pohitela v agrotrgovino in jih prosila za nekaj, kar koli imajo na razpolago proti koruznemu hrošču in tam so že vedeli, da se je to res pojavilo tudi pri nas. Ponudili so mi BIOTIP in z njim sem odhitela na njivo. Naslednji dan sem našla samo še eno "žival", ki sem jo kar fizično pokončala in danes sem šla zgodaj zjutraj spet v kontrolo in nisem opazila nobene živali več. Moram pa ob prvi priliki ponovno nabavit Neem tonik, ali Neem azal ja, (nekje v Ljubljani), ker mi je pri Neem toniku rok že potekel in ne deluje več. Kaj pa je to repna grizlica ? Letos nameravam tudi jaz posejat nekaj repic . _________________
Vzrok je slaba oprašitev. Koliko rastlin si pa imela?
Dve sladki koruzi in dve trdinki imam. Lani sem imela samo dve trdinki, pa so bili storži bistveno bolj polni._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Letos morado krepko prehiteva s cvetenjem in tvorbo storžev. Cveti praktično istočasno s tisto na okoliških poljih. Dovoljujem si sanjati o lepih, polnih in zrelih storžih .
Letos morado krepko prehiteva s cvetenjem in tvorbo storžev. Cveti praktično istočasno s tisto na okoliških poljih. Dovoljujem si sanjati o lepih, polnih in zrelih storžih .
Tudi pri meni, tudi pri meni zgleda vsaj nekaterim ta vročina paše.
Še sreča, da sem jo posadil na oddaljeno zaplatico, ker bi se skrižala. Seveda pa je od vseh mojih koruz (3 različne) sosedova oddaljena slabih 200m. Recimo, da se delam neumnega in mi obzorje ne seže tako daleč.
Cveti praktično istočasno s tisto na okoliških poljih.
A ni tista že naredila svoje in so cvetovi suhi. Kolikor jaz vidim je okoli nas že zdavnaj odcvetela, so že tudi storži skoraj zreli. Imam tri sorte na njivi in so cvetele s približno 2-3, oziroma 4 tedenskim zamikom. Tako da se ni bat križanja. Le zadje zapoznele storže ne uporabim za seme, oziroma pri morado lahko.