Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
Naša lestev je domače delo, vse tri noge se dajo dobro fiksirat v zemljo, tudi pri nas je rahel breg in nam pride zelo prav.Zadeva je na vrhu gibljiva tako da, prilagajaš terenu._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
zuf hvala, da si posredoval paw paw semena od ameriske univerze.
ker imam zelo omejeno stevilo visokih loncev od sadik, me zanima ce bi bila opcija za vzgojo sadik kar malce povisana cepasta folija, nekje 30-35cm zemlje bi poskusil naresti, z istim premerom
ali pa se preprosteje odrezana 1,5l plastenka?
LP
Dejan
ker imam zelo omejeno stevilo visokih loncev od sadik, me zanima ce bi bila opcija za vzgojo sadik kar malce povisana cepasta folija, nekje 30-35cm zemlje bi poskusil naresti, z istim premerom
ali pa se preprosteje odrezana 1,5l plastenka?
LP
Dejan
Midva sva jim naredila čepaste lonce 15x30 .... pa bo kar bo
Glede na spremljanje rastlin v teh loncih sva tokrat spremenila luknjanje folije - samo na spodnji polovici sva naluknjala. Ugotavljam, da se (vsaj letos pri tej vročini) zemlja prehitro izsuši in sadike trpijo. Ker precej vode sproti oz. že zgoraj odteče in ne pride do konca korenin. Tako da sem kar cele lonce dala v lavor z vodo, da so se malo "prepojili". Nimam pojma, če je to v redu preveč neznanih variabilk
Glede na spremljanje rastlin v teh loncih sva tokrat spremenila luknjanje folije - samo na spodnji polovici sva naluknjala. Ugotavljam, da se (vsaj letos pri tej vročini) zemlja prehitro izsuši in sadike trpijo. Ker precej vode sproti oz. že zgoraj odteče in ne pride do konca korenin. Tako da sem kar cele lonce dala v lavor z vodo, da so se malo "prepojili". Nimam pojma, če je to v redu preveč neznanih variabilk
se, da kako pogoljufat, pa dva semena v eno cepasto posadit?
res ne vem, ce mam voljo delat +10 komadov
drugace pa dobra ideja za luknjice na dnu, jaz sem imel pri nekaterih isti problem, odtekanja vode iz zgornjih dveh vrst luknjic, samo mislim, da ima to dosti zveze z zemljo in ce posodo direktno izpostavljas soncu.
crna folija + sonce, hitro izsusita rob
res ne vem, ce mam voljo delat +10 komadov
drugace pa dobra ideja za luknjice na dnu, jaz sem imel pri nekaterih isti problem, odtekanja vode iz zgornjih dveh vrst luknjic, samo mislim, da ima to dosti zveze z zemljo in ce posodo direktno izpostavljas soncu.
crna folija + sonce, hitro izsusita rob
Imaš prav, tudi od zemlje je odvisno. V začetnem sejanju nisem imela dobre, bom mogla počasi vse sadike presadit .
Kar se tiče količine semen - jaz sem svoje delila s forumašico.
Če rabiš vseh +10 drevesc - se pa le malo potrudi zanje, no saj se kar hitro naredijo ti lonci. Ne verjamem, da je pametno dati 2 semeni v 1 posodo.
Kar se tiče količine semen - jaz sem svoje delila s forumašico.
Če rabiš vseh +10 drevesc - se pa le malo potrudi zanje, no saj se kar hitro naredijo ti lonci. Ne verjamem, da je pametno dati 2 semeni v 1 posodo.
Pri meni je bilo 5 že sklitih, ena od teh je imela deloma odlomljeno koreninco, tako da dvomim da bo preživela. Dal sem jih v 21cm globoke kontejnerje, ob morebitnem uspehu pa drugo leto dobijo 60cm dolge cevi (vodovodne f12)
@Dejan, lahko za začetek uporabiš tudi 1,5L plastenke...
Ja pa še to, v vrtu mi kak meter od odrasle asimine poganjajo tri mlade, po vsej verjetnosti iz korenine...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
@Dejan, lahko za začetek uporabiš tudi 1,5L plastenke...
Ja pa še to, v vrtu mi kak meter od odrasle asimine poganjajo tri mlade, po vsej verjetnosti iz korenine...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....