Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kaj in kako iz Šipka
- lpmami
- Prispevkov: 8375
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
To je tisto moje šipkovo vino od lani. V hladilniku je v zaprti steklenici v nekaj mescih še malo povrelo in ko sem ga natočila, se je malo penilo.
Malo se še vidijo mehurčki na dnu, tam kjer je senca.
Žal ne morem izmeriti stopnje alkohole, ker je precej sladko. Pa me preej zanima, da vem, naj ga pijem po kozarcih ali po štamperlih _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
Ravno včeraj sem občudovala fotke tega šipkovega vina (na telefonu) Resnično lepe, žareče, tople in tako nekako gosposko prefinjene.
Sva pa v stari bukli brali, da za šipkovo vino ne drži tisto, da s časom (staranjem) pridobiva na kvaliteti. Okus lahko zadovolji borbončice, vsebnost dragocenega c vitamina pa je po enem letu zgolj samo še 1/4. Ampak ... kdo bi se oziral na to.
Sva pa v stari bukli brali, da za šipkovo vino ne drži tisto, da s časom (staranjem) pridobiva na kvaliteti. Okus lahko zadovolji borbončice, vsebnost dragocenega c vitamina pa je po enem letu zgolj samo še 1/4. Ampak ... kdo bi se oziral na to.
- lpmami
- Prispevkov: 8375
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Nekaj šipka mi je Robert tudi letos podaril, pa sem delala vino in kis.
Ko sem vino prvič odlila, sem ga nekaj spravila v stekleničko nekaj pa pustila v posodici na sobni temperaturi. Nastal je zelo močan, lepo dišeč kis, pa še lepe barve je:
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ko sem vino prvič odlila, sem ga nekaj spravila v stekleničko nekaj pa pustila v posodici na sobni temperaturi. Nastal je zelo močan, lepo dišeč kis, pa še lepe barve je:
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
- lpmami
- Prispevkov: 8375
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
JR Design je napisal/a: |
Moje šipkovo ... Alkohola pa ima okoli 13%. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje