Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bučevke 2014

Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Lani sem z bučami poskusila po metodi winter sowing - ko sem ocenila, da bi lahko bilo dovolj toplo, sem semena potisnila v lončke in jih postavila na zunanjo okensko polico. Kalila so sicer malo dlje, ampak je bila kaljivost zelo visoka, ujela so pravi čas, zrasle so močne rastline. Mislim, da je bilo to nekje začetek aprila, kalila so pa med 2 in 3 tedne. Letos bom zaradi lanskega uspeha zelo verjetno ponovila vajo Smile
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,
letos sem prvič posadil buče butternut in me zanima, kdaj je zrela. Mora biti rumene barve ko je zrela ali pa je že sedaj ko je bledo zelene barve?

hvala in lep pozdrav
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Imam neumno vprašanje,kako veš ali je buča jedilna Embarassed
Dobila sem seme patišon buč vendar si niso podobne,so bele,okrogle z nekaj izboklinami in ne vem,če so užitne Embarassed
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Preprosto, poskusiš, če ni grenka, je užitna. V tem je vsa umetnost. Res.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Patišonke se rade skrižajo s cuketami - vsaj meni so se. Okus in čvrstost je bila še vedno podobna patišonkam, le oblike so bile bolj svojevrstne.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

papasmrk je napisal/a:
Pozdravljeni,
letos sem prvič posadil buče butternut in me zanima, kdaj je zrela. Mora biti rumene barve ko je zrela ali pa je že sedaj ko je bledo zelene barve?

hvala in lep pozdrav

Raje počakaj, da se obarva. Buče so zrele takrat, ko se pecelj začne sušiti.
Odgovori