Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

metuljc je napisal/a:
...na suhem in sončnem pustimo do pred prvo zmrzaljo, občasno jih obrnemo, tako jim lupina otrdi in postanejo bolj trpežne.
Sem lani tako sušila tistih nekaj malih hokaidk in so res dobro držale. Najlepše je pa bilo, da jih ni bilo treba NIČ LUPITI. Sta tudi enoinpolletna dvojčka pojedla "brez komentarja", pravzaprav zelo navdušeno (kot pač j'e lačen otrok) Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pri meni so Butternut že kar take barve :

...pa nevem ali naj jih pustim še kak mesec na rastlini ali pa jih že utrgam.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

papasmrk, predlagam dva postopka:
- eno, ki ima najbolj posušen/rjavkast pecelj utrgaj in naredi danes juho, boš videl kakšen ima okus in kako so razvita semena v njej
- ostale, ki imajo še zelene peclje - pusti
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Med drugim imam tudi takele bučke:

In ne vem ne kdo mi je dal seme ne katere sorte niti kakšnega okusa so.
Danes sem ju odtrgala, čeprav pecelj še ni videti zrel, ker ima neugodno mesto pri živi meji in je rastlina že vsa porjavela. Zgornja tehta 55dag, spodnja pa 15.
Kdo jo pozna?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Če je pri peclju udrta, bi znala biti Sweet Dumpling, morda pa tudi kaj skrižanega. SD je sladkega okusa. Seme sem kupila pri Estoncih, morda si s kom takim menjavala. Ti jo popam za primerjavo, čisto taka pa ni.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami, gotovo je skrižanka. Wink Če ni grenka, je užitna.
Uporabniški avatar
Melona

Prezgodaj utrgana, zrela je bledo rumena. Mislite, da bo dozorela in dobila pravo barvo ali sem ga pihnila?

Sorta "Медовая принцесса" :-), http://www.seemnemaailm.ee/index.php?lang=en&GID=16378.

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Po mojih izkušnjah ne bo dozorela. Malenkost se še zna obarvati v smeri rumene, kaj več pa ne.
Uporabniški avatar
Melona

Hvala ti, Bicikel, sem se kar bala, da je tako.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Melona, kot je videt je pecelj že delno olesenel, tako da menim da je že skoraj zrela in se bo tudi še obarvala kot je treba, a ni nujno da zelo hitro, morda šele po novem letu, če je ne boš že prej snedla. Wink
Odgovori