Paradižnik 2015
-
- Prispevkov: 1146
- Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am
Fermentiraš brez vode? Jaz nalijem na iztisnjena semena malo vode, naprej kot ti Marijav, oprana semena pa lepo razporedim po porcelanastem krožniku in se lepo posušijo. Pod vsak krožnik (in prej kozarec z vodo), postavim listek z imenom in datumom. Ker delam postopoma, gre brez zmešnjave._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
-
- Prispevkov: 109
- Pridružen: Po Jan 19, 2015 1:00 am
originalnilist je napisal/a: |
Ej vi srečeneži, ja sem vsa vesela če v dveh dnevih naberem za eno solato ![]() Bi kdo morda kej prodal? |
Iz kje pa si, k meni lahko prideš in si ga nabereš po mili volji brezplačno. In še vprašanje za poznavalce pravijo da ko delaš ajvar da vse skupaj zmelješ v multipraktiku sedaj pa vprašanje, a to je tista mašinca z noži kot blender ali kaj.Ali tisto ko ima notri take okrogle ploskve.
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
@tigrček, pri nas za ajvar sestavine "spustimo" preko mesoreznice s ploščico z drobnimi luknjicami. Imamo eno "hofer" varianto na štrom samo za takšne reči.
Bistveno je, da ne zmelješ v juice, sok.
V multipraktiku (večja posoda z večjimi rezili) bi verjetno še šlo, v blenderju (visok kozarec z malimi nožki) pa dvomim, da bi ujel enakomerno strukturo.
Na "diske" se po navadi riba kumare, korenje, itd, zato bo struktura pregroba za izdelek po JUS-u. Verjetno pa bi bila tudi zanimiva opcija, ... užitno pa bi bilo zagotovo v vsakem primeru.
Bistveno je, da ne zmelješ v juice, sok.
V multipraktiku (večja posoda z večjimi rezili) bi verjetno še šlo, v blenderju (visok kozarec z malimi nožki) pa dvomim, da bi ujel enakomerno strukturo.
Na "diske" se po navadi riba kumare, korenje, itd, zato bo struktura pregroba za izdelek po JUS-u. Verjetno pa bi bila tudi zanimiva opcija, ... užitno pa bi bilo zagotovo v vsakem primeru.
-
- Prispevkov: 931
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1146
- Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Ja, kot so povedale že predhodnice: vodo dolijem samo v primeru, če je premalo soka. Pa na kozarček vedno z alkoholnim flomastrom napišem sorto in isti kozarček uporabim tudi za sušenje, saj pri veliko sortah na ta način prihraniš prostor, ker običajno seme odvzemam v eni ali največ dveh rundah.
Če bi seme dajala na krožnik sušit, potem bi imela pa Semenomanijo
._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Če bi seme dajala na krožnik sušit, potem bi imela pa Semenomanijo

-
- Prispevkov: 184
- Pridružen: Pe Mar 07, 2014 1:00 am
Marija
hvaaaaalaaaa za izčrpne napotke,sem vprašala tudi strica Gugla pa je skoraj povsod sama teorija, celo na Bodi Eko ni nič tako uporabnega kot tele tvoje vrstice.
Še tole sem pozabila:kako vem če je paradižnik hibrid?Sadike sem kupila na tržnici pri različnih pridelovalcih kar na slepo, označb pa na lončkih ni bilo.
Butasto vprašanje, a?_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
hvaaaaalaaaa za izčrpne napotke,sem vprašala tudi strica Gugla pa je skoraj povsod sama teorija, celo na Bodi Eko ni nič tako uporabnega kot tele tvoje vrstice.
Še tole sem pozabila:kako vem če je paradižnik hibrid?Sadike sem kupila na tržnici pri različnih pridelovalcih kar na slepo, označb pa na lončkih ni bilo.
Butasto vprašanje, a?_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
-
- Prispevkov: 2068
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Ne moreš takoj vedeti ali je hibrid! Lahko pa opazuješ vsa naslednja leta potomce iz semen vzetih iz take rastline in iz tega sklepaš. V ta namen rabiš velik vzorec = veliko rastlin. Več kot je potomcev večja je zanesljivost trditve. Če so vsi potomci enaki, potem ni bil hibrid. Če pa so poleg enakih tudi različni od originala pa ali je bil hibrid ali pa se je skrižal s kakšnim sosedom. Torej je za večjo zanesljivost potrebno narediti še zaščito pred križanjem oz. ustrezno osamiti osnovno rastlino. Prekomplicirano, itak ! 
Sicer pa vprašanje, zakaj te zanima, če so bili hibridi?

Sicer pa vprašanje, zakaj te zanima, če so bili hibridi?