Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lilium - lilija

Odgovori
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Škaf prestavi nekam,na prosto,kjer ti bo najmanj v napoto.
Dodaj zemljo-oziroma jih posadi v škaf,ko se posušijo stebla,steblo samo odstopi od čebulice in ga samo potegneš iz zemlje,sicer v tem času niso nevem kako lepe,a tako naredimo najmanj škode čebulici.
Ker čebulice ko odcvetijo,do jeseni črpajo zalogo hranil za naslednje cvetenje,rast,itd.
V jeseni pa jih posadiš nazaj v zemljo.
Upam,da ti bo to,kaj v pomoč.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Hvala Robert.
Ravno nekaj takšnega sem imela v mislih, pa nisem pač vedela al se prav streže al ne.
robert

Nekaj malega lilij

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

O kako sta srednji dve žareče eksplozivni ....
robert

Ja,če bi slikal z kakšnim malo boljšim fotoaparatom bi bile slike lepše-tako pa slikam z telefonom pa so nekatere slike bolj-tako,tako.
JOHNNY

Odgovor Napisal/-a JOHNNY »

robi kera je tadruga slika ? to bi rabil
robert

ORANGE ART-jo izkopljem in če je naredla kako čebulico,jo dobiš.
Pa mi ti lahko pošlješ meill od Dancev,da vidim kaj imajo.
Sem naročo pri eni fipmi na Poljskem cca 160 čebulic,pa mi pošljejo račun za 18 čebulic,ker ostalega nimajo.Imajo jih namen imeti v bodoče.Super
Imajo pa tulipane,narcise itd.,v jesenskem katalogu,še znižane in pridejo od 20-40 centov na komad.
JOHNNY

Odgovor Napisal/-a JOHNNY »

Danci niso trgovina ampak en prijatelj ki sem ga spoznal in sam goji lilije to so tista semena ki si že posadil in v jesen dobimo druge od margatonk in še mnogo drugega tak da boš spet lahko sadil he he he. a poljaki so tisti ko si mi zadnjič poslal link ? sicer pa mogoče pridem 21 ali 22 ta mesec kaj okoli tebe
robert

Ja tisti Poljaki,ampak mi je Wioleta obljubila da 'zrihta' vse,kar se da dobiti na Poljskem.
A tisti prijatelj z Danske pa ne oddaja čebulic?
Ja super,če prideš,jaz sem tako doma,boš videl kaj je nastalo iz semen,za celo njivo lilij. Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Robertova "alojzijeva" lilija je lepa tudi, ko odcveti:

Odgovori