Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL št.5 brbr NIZEK

crtj-admin
Site Admin

FIŽOL št.5 brbr NIZEK

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

5. (delovno ime BENKO)
Kupljen pri branjevcu na tržnici. Če ga kdo prepozna, naj, prosim, pove njegovo ime.

Višina:
nizek, v=cca 60cm

Cvetovi:
beli s pridihom rožnate barve

Stroki:
zeleni, ploščati, malo nitk, žilast

Semena/zrnje:
barve bele kave, ledvičasta oblika, 100g=173 zrn

Uporaba v kulinariki:
- Stročje: ni primeren za stročje (žilast, se sloji)
- Zrnje:

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji

Lani je bolj slabo rodil. Cveteti in delati stroke je začel dokaj pozno (tako sem tudi pozabila fotografirati njegov strok Embarassed). Kuhanega bomo prokusili naslednjo sezono. Nekaj zrn za pogumne pa je na voljo..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prejšnji teden sem pobrala zadnje zrele stroke in grmiček porezala do tal. Dobro je obrodil.

Ob grmičku sem opazila tudi 3 mlade rastlinice, ki so se očitno razvile iz prvih zrelih semen. V dveh strokih, ki sta se kljub zaščiti dotikala tal, so vsa zrna tudi pričela kliti.

Posajen 17. 5. zrnje je bilo povečini zrelo že konec avgusta.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letos je zelo pozen. Posajen je bil resda šele proti koncu maja in delno zasenčen s streho tunela. Dobro in košato raste, razvil je precej metrskih vitic, cveti pa šele sedaj, ne preveč obilno.
brbr

Pri meni je kar dobro obrodil - dobro je prenesel moje globoko sajenje. Nekaj semena lahko oddam._________________naredimo svet lepši
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Brbr prosim za enih 6 zrn.Prosila bom Mil naj prevzame zame.Hvala
brbr

Seveda dam Mil. Te pa pogrešam na klepetih..._________________naredimo svet lepši
originalnilist

Hvala, še malo potrpimo pa bo Very Happy
originalnilist

Pri meni Benko ni pokazal nekega uspeha.Zgodaj zacvetel, zgodaj zbolel.Nekaj semen za drugo leto sem pa le ulovila.Mu dam še eno šanso.
Odgovori