Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Iva's Sweet White / Sweet White
-
- Site Admin
Iva's Sweet White / Sweet White
(Prenos iz arhiva)
Lepo je videti, da se sorta končno širi, jaz jo imam zelo rada.
Poimenovala sem jo jaz, ker je v mojem vrtu prišlo do spontane mutacije rumenoplodne sorte 'Sweet Gold OP', kjer je kožica spremenila barvo iz rumene v prosojno - kot rezultat so plodovi beli. Vse nadaljnje generacije so značilnost obdržale...
Opis iz Tomatojunkie:
Večji češnjevci (10g) nekoliko slivaste oblike so sočni, hrustljavi in debelomesnati s tenko kožico. Izredno bogat okus je sladek in saden, saj nekoliko spominja na melono. Visoka rastlina s tanjšimi poganjki zelo lepo rodi. En mojih favoritov. IND_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6ANazadnje urejal/a Ivčk 25 Jul 2014 09:13; skupaj popravljeno 1 krat
Poimenovala sem jo jaz, ker je v mojem vrtu prišlo do spontane mutacije rumenoplodne sorte 'Sweet Gold OP', kjer je kožica spremenila barvo iz rumene v prosojno - kot rezultat so plodovi beli. Vse nadaljnje generacije so značilnost obdržale...
Opis iz Tomatojunkie:
Večji češnjevci (10g) nekoliko slivaste oblike so sočni, hrustljavi in debelomesnati s tenko kožico. Izredno bogat okus je sladek in saden, saj nekoliko spominja na melono. Visoka rastlina s tanjšimi poganjki zelo lepo rodi. En mojih favoritov. IND_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6ANazadnje urejal/a Ivčk 25 Jul 2014 09:13; skupaj popravljeno 1 krat
Tale paradižnik je pri meni letos dozorel prvi. Sejan je bil 4.3., kalil je bolj počasi. V rastlinjak sem ga sadila 9.5. in takrat šele opazila, da ima že prve plodove.
Dva dni nazaj sem preverjala, kako je kaj z zrelostjo in mi je en plod kar sam ostal v roki. O okusu pa napišem več, ko bodo dozoreli še drugi s te rastline.
Dva dni nazaj sem preverjala, kako je kaj z zrelostjo in mi je en plod kar sam ostal v roki. O okusu pa napišem več, ko bodo dozoreli še drugi s te rastline.
Dolžna sem še povedati kaj več o okusu. Meni zelo okusen paradižnik, sladek. Zelo polna rastlina, na vsaki etaži je res ogromno plodov. Dozorevajo mi ravno prav sproti, da so vedno na voljo. Ko sem v vrtu ga kar sproti trgam z rastline in direkt v usta. Kot rastlina je pa zelo visok, mislim da daleč najvišji od mojih sadik. Že zdavnaj je dosegel strop rastlinjaka in sedaj se pač pod vrhom razrašča naokoli.
Tiana piše resnico. Sem dva pojedla in ta paradižnik je zelo zelo dober. Tako polnega okusa je. Sladek, sočen. Skratka dober in pri meni bo našel prostor, če mi bo le Tiana dala kakšno semenko
lp vsem in s tistimi, ki boste šli na fešto, se vidimo, ko skupaj pridemo
_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp vsem in s tistimi, ki boste šli na fešto, se vidimo, ko skupaj pridemo
_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sorta,ki jo obožujem.Sočna,ravno prav sladka in z rodnostjo nikoli ne razočara.
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/