Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Wisteria - glicinija
Wau! To pa je nekaj. Danes smo imele gasilke tradicionalni pohod in sem na več mestih videla to krasoto v živo in tudi povonjala. Enkrat pred več leti sem kar lepo sadiko kupila, da mi ja ne bi bilo potrebno predolgo čakat na cvet. In lejga vraga po sedmih letih je morala ven, samo šavje in dolgi štriki, cvetela pa ni nikoli. To je bil morda en kaj vem kaj. Sedaj pa prostora ni, tako da uživam drugje, kjer jo vidim.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
ograja je zelo lepa. letos tudi pri meni čmrlji in njim podobni ne latejo tako množično kot prejšnja leta. mislim da so se glicinije razcvetele prej kot so se čmrlji pripravili na življenje. kiviji so sicer okusni a je veliko več dela kot pri tej rastlini. če je huda zima je pri njih nevarnost zmrzali, in moraš priznati da je cvetoča glicinija veliko lepša od kivija. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
hja, ko poveš, da prvič slišiš jih že dobiš. letos sem tudi jaz dobila te ta črne uši na eni mladi rastlini in sem jih posula s Pitroidom (?- hvaležen prah za uničevanje pasjih bolh, mravljev in uši, a za ljudi ni nevaren) in jih ni bilo več.
PS: že dva meseca je vroče prevrpče, niti kapi kiše. skakavci jedo vse po vrsti od čilijev, paradajza, paprike itd. pravijo da se bo ohladilo. upam in lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: že dva meseca je vroče prevrpče, niti kapi kiše. skakavci jedo vse po vrsti od čilijev, paradajza, paprike itd. pravijo da se bo ohladilo. upam in lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)