Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
PARADAJZMANIJA 2015, sobota 15.08, ob 9.00, Škrjanče pri Nm
Tudi jaz sem zato, da Paradajzmanija ostane taka, kot je in ne potrebujem nobene popestritve. Že tako čas hitro mine med klepetom, ogledom in degustacijo paradižnikov, malico. Če bi se pa dogajalo še kaj drugega, bi bilo preveč natrpano. Če so še kake plodovke mimogrede za ogled, kot smo imeli ponavadi jajčevce, pa letos čilije, je čisto dovolj.
Tudi meni se je zdelo letos umirjeno, zelo prijetno.
Tudi meni se je zdelo letos umirjeno, zelo prijetno.
Tudi jaz sem bila kot novinka čisto navdušena . Tista barvna lestvica na mizi je bila navdušujoča! Da ne govorim o tem, kako je bilo vse brezhibno organizirano !
Imam pa en predlog in v nadaljevanju eno prošnjo:
- Ali bi bilo možno drugo leto k imenu sorte pripisati samo prvo črko od besed visoki ali nizki? Jaz imam namreč gomilasto gredo in nad njo protitočno zaščito in imam zato z visokimi velike probleme . Potem sem pa ves čas težila Ivi, kakšna je posamezna sorta .
- Ker imam skoraj nemogoče pogoje za gojenje svojih sadik, nisem nabirala semen. Potem mi je pa Iva rekla, da naj si kupim lučko, kar bi najbrž res šlo. Nimam pa zdaj semen ... Ali je možno, da bi mi po eno ali dve semeni od par sort (ki so mi sedle na brbončice) lahko kdo žrtvoval in prinesel na Gartlcmanijo? Ker sadik spomladi najbrž ni možno kupiti, a ne?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Imam pa en predlog in v nadaljevanju eno prošnjo:
- Ali bi bilo možno drugo leto k imenu sorte pripisati samo prvo črko od besed visoki ali nizki? Jaz imam namreč gomilasto gredo in nad njo protitočno zaščito in imam zato z visokimi velike probleme . Potem sem pa ves čas težila Ivi, kakšna je posamezna sorta .
- Ker imam skoraj nemogoče pogoje za gojenje svojih sadik, nisem nabirala semen. Potem mi je pa Iva rekla, da naj si kupim lučko, kar bi najbrž res šlo. Nimam pa zdaj semen ... Ali je možno, da bi mi po eno ali dve semeni od par sort (ki so mi sedle na brbončice) lahko kdo žrtvoval in prinesel na Gartlcmanijo? Ker sadik spomladi najbrž ni možno kupiti, a ne?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Hvala vsemm še enkrat...
Copatka, vse sorte so bile visoke! Razen seveda tistih dveh kupčkov sort, ki so bile posebaj označene kot 'balkonski viseči' in 'dwarfi in nizki'...
Zato pa jih imamo postavljene ločeno, da se takoj ve razlika v načinu rasti!
Aye-Aye, ne verjamem, da je kdo čisto vse probal, bi ga pošteno trebuh bolel
Jaz sem jih probala v bistvu zelo malo, večinoma tiste, ki so mi bile nove in zanimive na videz.
Super so mi bili Green Doctor's Frosted (sladek kot bombon) pa Iva's Red Berry, Blue Chocolate, Casey's Pure Yellow, Coastal Valley PL, Guernsey Island Pink Blush, Chocolate Stripes in še kakšen, ki se ga zdaj ne spomnim.
Navdušil pa me je tudi Marijin (Biciklov) Apero, ki sicer ni bil na razstavi, ker še ni stabilen, a ga je delila okrog kot bombončke, mmmm, to pa je sladkooo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Copatka, vse sorte so bile visoke! Razen seveda tistih dveh kupčkov sort, ki so bile posebaj označene kot 'balkonski viseči' in 'dwarfi in nizki'...
Zato pa jih imamo postavljene ločeno, da se takoj ve razlika v načinu rasti!
Aye-Aye, ne verjamem, da je kdo čisto vse probal, bi ga pošteno trebuh bolel
Jaz sem jih probala v bistvu zelo malo, večinoma tiste, ki so mi bile nove in zanimive na videz.
Super so mi bili Green Doctor's Frosted (sladek kot bombon) pa Iva's Red Berry, Blue Chocolate, Casey's Pure Yellow, Coastal Valley PL, Guernsey Island Pink Blush, Chocolate Stripes in še kakšen, ki se ga zdaj ne spomnim.
Navdušil pa me je tudi Marijin (Biciklov) Apero, ki sicer ni bil na razstavi, ker še ni stabilen, a ga je delila okrog kot bombončke, mmmm, to pa je sladkooo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ja, Ivčk, saj res . Verjetno sem upala, da je tudi kakšen od ostalih malo nižje sorte. Se mi je zdelo, da so tam samo dwarfi, ne pa tudi nizki - najbrž sem slabo prebrala . Zame je bilo prvič in nisem čisto izkoristila te priložnosti, bo drugo leto bolje!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Za vse , ki ste vzeli semena paradižnikov, eno malo opozorilce. Nekatera semena ne prenašajo predolgega namakanja v vodi, ker že po dveh dneh kalijo. Dolenjski domači in Istra sta dva taka primera. Danes sem čistil semena in opazil, da kalijo tudi semena Casey´s pure yellow. Ko semena posušimo, se posuši tudi kalček in ob sejanju seme ne kali.
Muha, če jih sadim na vrh gomile, so dwarfi ravno pravi. Ostale, če so višje sorte, sadim bolj spodaj. Ampak dosti višji kot 1,5m že ne morejo biti, mi rinejo v mrežo. Lani je bila večja višinska razlika, a se greda zelo poseda .
Imam kar precej zahtevne kriterije : ne previsoki, zgodnji (polarbear ima šele prve cvetove!) in še dobrega okusa morajo biti . Letošnji so v glavnem kar ta pravi, ampak na Paradajz maniji sem se zaljubila še v nekaj novih sort - moram malo pogooglati, kako visoko zrastejo ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Imam kar precej zahtevne kriterije : ne previsoki, zgodnji (polarbear ima šele prve cvetove!) in še dobrega okusa morajo biti . Letošnji so v glavnem kar ta pravi, ampak na Paradajz maniji sem se zaljubila še v nekaj novih sort - moram malo pogooglati, kako visoko zrastejo ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Da ne boste prezrli opozorila:
tinko je napisal/a: |
Za vse , ki ste vzeli semena paradižnikov, eno malo opozorilce. Nekatera semena ne prenašajo predolgega namakanja v vodi, ker že po dveh dneh kalijo. Dolenjski domači in Istra sta dva taka primera. Danes sem čistil semena in opazil, da kalijo tudi semena Casey´s pure yellow. Ko semena posušimo, se posuši tudi kalček in ob sejanju seme ne kali. |
metuljc je napisal/a: |
Ti si pa res nepoboljšljiv, pajo. Kaj pa Borut, ti ni nič povedal? Pridem kmalu malo na klepet, da te počasi pripravim na jesensko vseslovensko srečanje. Da ne spregledaš še njega. |
Ti kar pridi. Ne Borut je pozabil dregniti v moje kosti._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.