Hibiscus - Hibiskus, Newbiscus - Hibiscus Mochetous

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nxyz: tvoj je najbrž Sirski oslez - grm, ki oleseni, prezimi zunaj tudi pri nas in raste naprej.

Če imam prav, prilepi prosim slike v temo iz gornjega linka, tukaj jih bom pa pobrisala.

Da se izognemo zmedi in napačnim navodilom glede nege, smo hibiskuse ločili na: grmovnice (sirski oslez) , trajnice (tale tema) in olesenele posodovke kitajski hibiskus.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Dajmar in voda, hvala za semena. Imam kar nekaj rastlinic, ki lepo rastejo. Nekaj jih nastavlja male popke. Ne vem pa, ce bo dovolj casa, da zacvetijo.
Muha, tvoj beli mi tudi lepo cveti.
Najvecji lepotec pa je beli od darso. Je ze tudi najdalje pri meni.
Hvala vsem, ki ste mi podarili semena in rastlinice! Darja
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Prva glavica je dozorela.
Dajmar

Letošnji sejanci tega močvirca se pripravljajo. Nekaj jih podarim jih je preveč.

Visoki so cca 120 cm. Če ga kdo želi, naj s sabo prinese vsaj 5 litrsko
posodo, ga bova skupaj presadila. Zdaj so v premajnih in jih moram zalivat
dvakrat na dan, jih je pa viška osem.
B_Darinka

Odgovor Napisal/-a B_Darinka »

iiii, tega bi jest zelo rada enega....lepo lepo prosim, samo ne vem, kako do njega pridet. Jest sem misnla skoz, da ste vi iz Maribora Embarassed tist pol ne bi bil tak problem. Drugače pa, če bo se kdo še javil in je blizu mene doma, bi se pa priporočala, grem lahko zraven ali pa jaz peljem, samo da se avto popravi, trenutno štrajka že več kot en teden Evil or Very Mad . Ali pa po pošti, bi poslali...jaz plačam poštnino, samo potem bi ga bilo treba odrezat, da bi šel v manjšo škatlo, kar je pa spet škoda, zdaj pa sploh, ko cveti. Nekak se bomo že zmenil, enega zame lepo prosim Very Happy Hvalaaaa jaz, jaz!_________________🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌺Lp,Darinka🌺
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
Dajmar

Še sedem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dajmar, ali pri tebi te sorte hibiskus posajen na prostem prezimi ?
Pri meni, posajen v betonskem koritu, žal ni.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ja to je Teksas star, obstaja še bel, ki pa meni iz kupljenih semen žal ni kalil. Meni prezimi zunaj že vsa leta. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Dajmar

muha je napisal/a:
Dajmar, ali pri tebi te sorte hibiskus posajen na prostem prezimi ?
Pri meni, posajen v betonskem koritu, žal ni.

Posajen je bil v plastičnem loncu, ta pa v plastenjaku. V plastenjaku je ponoči samo kašno stopinjo temperaturne razlike.
Betonsko korito je zelo porozno morda se je presušil.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Spoštovani ljubitelji hibiskusov ,ali si razlagam pravilno: Newbiscusi so križanci med močvirskim in sibirskim hibiskusom?
Ali jih lahko sadimo direktno v vrt in tam pustimo čez zimo (npr. na Gorenjskem)? Ali so primerni za sajenje v živo mejo?
Kje lahko dobim seme takega hibiskusa?
Se v naprej zahvaljujem za odgovore..
Sama sem lani nekje kupila hibiskus, a ne vem, katere sorte je. Uspelo mi ga je nekako prezimiti, čeprav so bili zelo majhni. Spomladi sem jih razdelila in zdi se mi, da na eni rastlini cvetijo različne barve - a je to možno? Bom še enkrat preverila, če morda nista dva v enem loncu...
Odgovori