Kaj naj storim v tem deževnem vremenu: zapiram rastlinjak?
ker ga imamo to leto prvič, ne vem, kako ravnati v hladnejšem vremenu, ali naj zaprem stranske odprtine in pustim samo vrata odprta ali naj bo vse odprto?
je 6 x 3 m velik. Stranici se odpirata in seveda vrata._________________Lp, Živa
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Senčenje rastlinjakov, toplih gred
Živa, odvisno kaj imaš notri posajeno. Če je paradižnik, potem vsekakor zrači, da ne nastaja kondenz in nasičena vlaga. Odvisno tudi ali si ves čas blizu ali čez dan ne moreš kontrolirati stanja. Vsekakor je v splošnem bolje imeti bolj odprto kot zaprto. Malo mraza sedaj ne škodi toliko kot močna vlaga ali previsoka temperatura. Čiliji pa bi danes verjetno bili veseli zaprtega oz. manj zračenega. Torej, splošen odgovor: odvisno od situacije.
Jaz moram na primer tudi pozimi že zjutraj preden grem v službo odpreti, čeprav je še zmrzal, saj če je kaj sonca, se notranjost zelo hitro preveč segreje kar pa tudi ni dobro. Če bi bil doma, bi seveda šel odpreti po potrebi.
Jaz moram na primer tudi pozimi že zjutraj preden grem v službo odpreti, čeprav je še zmrzal, saj če je kaj sonca, se notranjost zelo hitro preveč segreje kar pa tudi ni dobro. Če bi bil doma, bi seveda šel odpreti po potrebi.
Nikar ne zapiraj! Starejši rastlinjak je podobnih dimenzij, kot tvoj in to napako sem naredila prvo leto, ko je bilo napovedano 2 dni večjih padavin. V zaprtem rastlinjaku se je nabralo ogromno vlage in s paradižniki je bilo konec. Od takrat imam odprto v vsakem vremenu. Ko dežuje, so paradižniki v rastlinjaku na suhem, vlaga zaradi dežja pa hitro izgine, če je zračenje.
Bicikel, tudi za čilije je po moje čisto v redu, če je rastlinjak odprt. Saj prenesejo precej nizke temperature, vsaj meni rodijo še dolgo v jesen, tudi zunaj.
Bicikel, tudi za čilije je po moje čisto v redu, če je rastlinjak odprt. Saj prenesejo precej nizke temperature, vsaj meni rodijo še dolgo v jesen, tudi zunaj.