Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vitex agnus-castus - navadna konopljika
juglans - imam še 7 semen. Samo 30 stopinj sva zamudila
Moje zvijače so se omejile samo na giberelin, verjetno sem naredila prešvoh raztopino. Z ostalimi škrničeljčki pa zaenkrat še ne vem, kaj bom.
Enega kemika/botanika/vrtnarja rabim, da razdelava njihove vsebine .Ti semena pošljem po pošti?
crtj, tudi ena vrtnarija čisto blizu mene ga ima na seznamu. Ko sem šla povprašat, so rekli: "kaj je to? nimamo"
Upam, da so tvoji "sosedi" kaj bolj resni
hvala
Moje zvijače so se omejile samo na giberelin, verjetno sem naredila prešvoh raztopino. Z ostalimi škrničeljčki pa zaenkrat še ne vem, kaj bom.
Enega kemika/botanika/vrtnarja rabim, da razdelava njihove vsebine .Ti semena pošljem po pošti?
crtj, tudi ena vrtnarija čisto blizu mene ga ima na seznamu. Ko sem šla povprašat, so rekli: "kaj je to? nimamo"
Upam, da so tvoji "sosedi" kaj bolj resni
hvala
figula je napisal/a: |
juglans - imam še 7 semen. Samo 30 stopinj sva zamudila Moje zvijače so se omejile samo na giberelin, verjetno sem naredila prešvoh raztopino. Z ostalimi škrničeljčki pa zaenkrat še ne vem, kaj bom. Enega kemika/botanika/vrtnarja rabim, da razdelava njihove vsebine .Ti semena pošljem po pošti? |
Ne, nikakor pošiljati, saj se nič ne mudi. Časa je do naslednje pomladi, če sploh ...
Se bova do jesenskega srečanja dogovorila, ker ne želim, da to izpade kot bi, meni nič, tebi nič nepovabljen pograbil neko tvojo reč.
Skratka, bi za hec poizkusil še sam, vendar le toliko kolikor lahko odstopiš. Ker pa imaš le še 7 semen, boš bolj verjetno hotela čarati sama. Vsaj logično bi tako bilo. Tako da ni panike.
Sadike pa bi precej verjetno imel (spomladi) Vrtko (vsaj ponavadi je bilo te robe kar videti, bi se bilo fino predhodno kaj oglasiti in malce dogovoriti...) Ne vem pa kako je s Klančičevo (trajnice Klančič). Mimogrede omenim, drugače sem pa od reklame plačan, ... zelooo
juglans, saj veš da sem za hece
Sedem semen je več kot dovolj. Sem imela drugo polovico v hladilniku in so že repke kazali - sem skoraj šampanjec odprla - potem pa jih iz zemlje ni bilo
Joj so te vrtnarije nesramne - kar naprej ponujajo stvari, ki bi jih človek imel a jih nima kak posadit
hvala za omembe
Sedem semen je več kot dovolj. Sem imela drugo polovico v hladilniku in so že repke kazali - sem skoraj šampanjec odprla - potem pa jih iz zemlje ni bilo
Joj so te vrtnarije nesramne - kar naprej ponujajo stvari, ki bi jih človek imel a jih nima kak posadit
hvala za omembe
doli je napisal/a: |
Vitex zdaj cveti, lahko vam semena poberem tudi jaz. Dva imam, različna, enega sem vzgojila iz potaknjenca, ta sploh še ni cvetel pa je že velik -mogoče zato ker je potaknjenec, res pa rase precej v senci. Mimogrede, pobrala sem semena sladkega korena (liquiricija), če kdo rabi. |
Bi.
Prvo bi jaz, drugo pa naša mati. Vse ista hiša.
Mimogrede, Exochorda macrantha je letos lepo napredovala in upam, da počasi prispem do cvetja, ostalo (Clethra in Cimicifuga) pa sta ostali v večnih loviščih. Vseeno zelo zadovoljen.