Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rdeča pesa - Beta vulgaris

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Bi bil zdaj še čas za sejanje pese, saj je toča pri meni naredila svoje in s premalo listi najbrž ne bo uspela narediti dovolj velikih gomoljev? nevem
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Še je čas, ampak posej čimprej. Za pobiranje bo zrela enkrat oktobra.
Se bo pa najbrž tudi ta, ki jo je prizadela toča, še lepo obrasla. Le tega ne vem, kako bo obraščanje vplivalo na gomolj. Znal bi biti bolj "kosmat", se pravi z več stranskimi koreninami. In posledično morda bolj "lesen". Ne vem, samo razmišljam.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

muha je napisal/a:
. Znal bi biti bolj "kosmat", se pravi z več stranskimi koreninami. In posledično morda bolj "lesen". Ne vem, samo razmišljam.
Tudi jaz delim mnenje s teboj. Moja mama ni nikoli presajala rdeče pese, ampak samo populila , če je bilo pregosto, ker je bila mnenja, da je presajena rdeča pesa bolj "lesena".
Peso za krmo pa smo vedno presajali._________________
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Aye-Aye, peso prekoplji zalij in pognoji, pa bo čist ok. Meni so lani srne trikrat pofrezale, pa je nekako kar šlo. Če bo imela dovolj vode in rahlo zemljo, lahko še čist fajn naredi.
Če boš sejala, daj med nekaj, kar ji bo delalo senco.

irena
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

hvala vsem, ne bom ven metala, sejala pa bom še vseeno. Če se obraste toliko bolje, od viška ne boli glava- Wink
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Danes sem izkopal rdečo peso s težo 930g. Jo je že 3/4 gledalo ven iz zemlje. Shocked
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

V bližnji kmetijski zadrugi sem našel tole in sem si rekel, zakaj pa ne. Very Happy
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Tole pa jaz že dolgo iščem! Pri nas je še nisem zasledila. Kje pa je ta kmetijska zadruga, o kateri govoriš?_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Agronabava. Bukovci pri Ptuju. Cena je 80 centov.
Proizvajalec pa je Semenarna Ljubljana.

Nisem pa nikjer na spletu zasledil podatkov o teh Gardeno semenih, kot zgleda je to nekaj novega.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Hvala ti za info. Žal je malce predaleč zame..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori