Pimenta da Neyde

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepa rožica, Muha Very Happy , torej tudi pri vas nekaj "konkretnega" Cool Laughing .

Na barvo pa ne čakaj, sam sem čakal in čakal in ne dočakal.

Sem šel pogledat; lani mi je Peter od Semillasa napisal tole: Pods are ripe when turning soft. Torej, ko postanejo mehki.

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hvala za nasvet. Ga bom jutri malo pretipala.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Letošnji pridelek pobran. Na koncu so vse vseeno obarvali malo rdečkasto in zmehčali.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Izgleda da ne bo dočakala petega poletja, res pa da je bila tudi malce zapostavljena čez zimo - parkrat pozabil zaliti.

Sem obrezal do "živega", rane premazal s cepilno smolo in posadil v svež substrat, pa bomo videli Smile
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

T.P., tole pa res slabo kaže, mogoče bi poskusil zaliti s kakšnim ustreznim fungicidom proti koreninski gnilobi. Npr. Previcur Energy.

Res pa se profiji z bolnimi rastlinami ne ukvarjajo, ampak zadevo vržejo na odpad.

Smo pa na svoje rožice "fizično" Cool navezani, tudi sam se borim za kakšno rahitično zadevo Wink . S tem, da se z leti zresnjujem, bolje in lažje je vzgojiti novo sadiko ...._________________mfranc
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Profiji verjetno tudi špricnejo/zalijejo s pripravki ala previcur da ne pride to tega Smile
Pa misliš da je še čas za previcur? Je v arsenalu, ampak ni bil kupljen z namenom "zdravljenja" zelenjave. Mogoče bi bilo dobro da bi že jeseni zalil z njim, za preventivo?

No, tudi če ne odžene, podmladka ima dovolj, le malo manjša bera bo letos.
Odgovori