Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Perilla frutescens - perila, črna kopriva

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Tako tista od Doli, kot od Vode, sta prekrasni!

Metuljc, je še kaj sadik?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Tudi jaz bi prosil za semena. Od tiste zvalovane Wink .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sadik zdaj ni, ker je enoletnica, čez kak mesec bodo semena ali spomladi samosevne sadike. Imam samo kodrasto rdečo (obstaja tudi zelena).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letošnja vročina in suša sta jo malo matrali, a si je dobro opomogla:

Seme sem pred leti dobila od metuljc, od takrat se mi zaseje sama in jo spomladi le redčim.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Jaz sem jo letos posejala pa mi ni kalila. Najbrž je bilo seme že prestaro._________________
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Spomni me jeseni, ga boš takrat dobila in takoj posejala - recimo kot "zimsko sejanje".
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Ali jo je kdo že uporabljal v kuhunji, ali jo imate samo v dekorativne namene?

Na mojem kupu jo je kar nekaj zahvaljujoč Muhi in Metuljc, pa bi jo posušila ali fermentirala ali kako drugače shranila če le ne bi to bilo nepotrebno delo in pozimi ne bi kaj imela potem početi z njo.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

muhica hvala Very Happy_________________
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tiana, perillo lahko uporabljaš v kuhinji kot baziliko. Lahko iz nje tudi kuhaš čaj, ima nekaj zdravilnih lastnosti.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

.... pa tudi hudo divji okus. (po mojem mnenju)

Drugače pa se iz nje pripravlja tudi ene vrste kim chi. Če uspem ga pripravim eno manjšo količinico, ker me zanima kako to zgleda. Se mi zdi da Twisted Evil .

Čaji so pa, ... kako bi rekel, ... proti alergijam, ali nekaj takšnega. (alergije so ziher v igri, "proti" pa menda tudi, ker obratno bi bilo čudno, a ne Smile )
Odgovori