Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hoya - voščenka

silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Hvala za tole zgodbico, kako prijetno je, ko se skozi življenje navezujemo na določene stvari in z njihovo pomočjo obujamo lepe, pa tudi majn lepe spomine.

Ko bo pa zacvetela bo dišalo zelo močno. Very Happy
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Stara postaja hvala, da si to zgodbico delila z nami.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Stara postaja, tole je bila prava zgodbica za dobro jutro Very Happy .

Glede cvetenja so nekam samosvoje, a še najbolj se mi zdi, da jih spodbudi, če so čez poletje zunaj. Moji zgoraj omenjeni dvojčici, obe naenkrat posajeni, v enako zemljo, enako vzgajani sta cveteli z zamikom dobrega meseca.

Sedaj obe navijam v venec, v lonček sem zapičila dve paličici za oporo, ko bosta prerasli, bo sledila pomladitev - temeljita rez. To, kar o direktnem soncu omenja doli, je še kako res. Eno poletje sem imela hoyo na zahodnem oknu, z direktnim soncem od druge ure dalje, pa je dobila grdo opečene liste. Sedaj jo tja preselim šele oktobra, ko je sonce že dovolj šibko.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Meni je cvetel celo poganjek, ki ga imam že kakšno leto dni v vodi, na oknu, obrnjenem na sever, pa vendar zelo svetlem.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Še fotke:

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Sonceluna za potaknjenec pisane bi te res lepo prosila.
tanja77

Odgovor Napisal/-a tanja77 »

Pozdravljena Muha Smile

O kako je čudovita Laughing Laughing

Jaz sem sedaj dobila potaknjenec od sestrične. Moja od katere sem ti dala vejici je ni več Sad se mi zdi da isto leto ko sem jo tebi dala,pozno jeseni oz.nekje na začetku zime, je bila zunaj in je bilo eno noč bolj hladno in jo je pobralo pa kako velika je že bila Embarassed Embarassed Moja sodelavka jo je tudi imela ne vem,če jo ima še.Jo je imela postavljeno zraven enega starejšega televizorja in ji je vsako leto cvetela kot nora očitno ji je odgovarjalo sevanje televizije vsaj tako je ona pravila Laughing Laughing saj ko so zamenjali televizijo ji ni več cvetela in ji je skoraj pol rastline propadlo:( Meni so cvetovi čudoviti in kako omamno dišijo Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Stara postaja hvala za to prečudovito zgodbo Smile

Lp od Tanja 77 Smile
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Me veseli, da se je komu dalo brati. Sem se bala, da boste nejevoljni, ker nekaj tvezim Embarassed_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Doli vsekakor dobiš. Če želiš ti lahko pošljem prej pošti. Se mi zdi zelo trpežna rastlina.
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Pozdravljeni,

maja sem v vodo dala vejico in list hoye. Vejica je korenine spustila, list pa ne. Čez čas sem dala vejico v zemljo, pa se je kljub primerni negi posušila Crying or Very sad
No, list pa je še danes v vodi in sem dobila celo drugo šanso, ker je pognal korenine Very Happy

Odgovori