Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Trocki je napisal/a: |
Jah, tile m2 so pri škropljenju rastlin v loncih kar precej nejasni. |
Ja škropljenje v količinah, ki jih rabimo mi ljubiteljski vrtnarji, je res včasih "zelo stresno" kar je lepši izraz za trenutke, ko preklinjam vse po vrsti .
Prvič lahko sebe , ker se ukvarjam s tako malimi količinami, da je včasih težko najti merico, celo manjšo od 0,1 ml, s katero bi doziral škropivo.
Drugič se jezim na proizvajalce škropiv, zaradi njihovih podatkov. Tu "kolo vodijo" predvsem naše stare, socialistične, samoupravne firme, ki nam postrežejo s celim kupom šlamparij.
Ena je ravno tale Agroruše; podatke za količino škropiva podajo na hektar, čeprav od njih kupiš malo stekleničko, od 50 - 250 ml .
Pa še druge šlamparije se dogajajo ...
LP_________________mfranc
Kot @mfranc, imam tudi sam z Rocotom podobne izkušnje, saj se mi je Canario Rocoto šele zdaj začel obarvati.
Med vsemi sortami, ki jih gojim, se mi je izkazal za najbolj "lenega" - od prvih zasnovanih plodov, do njihovega popolnega obarvanja, je namreč rabil
celih 70+ dni pa pri tem vsi plodovi še niso obarvani, ali niso obarvani v celoti. Res vredno razmisleka, če se to sorto še splača sejati
tudi naslednje leto... Okusa še nisem preveril, a če mi bo všeč, bom rastlini skušal prezimiti v kleti in če bosta preživeli, ju naslednjo leto
počim na gredo ter "pozabim" nanju. Kar bo pač bo, a korita na oknu Rocota najverjetneje ne bom več sejal.
Imam pa eno vprašanje. Za potrebe kuhanja bolj "žlehtne" omake nameravam naslednje leto spet sejati 7pot red (originalno sorto) in Trinidad
scorpion red (prav tako originalno sorto). Ker se ne bi rad ponovno nasmolil, kot sem se letos, bi s srečo tokrat poizkusil onstran Atlantika, pri
PepperLover-ju. Je že kdo nabavljal pri "PepperLover" Juddy in vaše izkušnje (pozitivne/negativne)? Nekako me "vleče", ker so bližje
karibskemu izvoru, čeprav je danes tudi to dokaj relativno...
LP
Med vsemi sortami, ki jih gojim, se mi je izkazal za najbolj "lenega" - od prvih zasnovanih plodov, do njihovega popolnega obarvanja, je namreč rabil
celih 70+ dni pa pri tem vsi plodovi še niso obarvani, ali niso obarvani v celoti. Res vredno razmisleka, če se to sorto še splača sejati
tudi naslednje leto... Okusa še nisem preveril, a če mi bo všeč, bom rastlini skušal prezimiti v kleti in če bosta preživeli, ju naslednjo leto
počim na gredo ter "pozabim" nanju. Kar bo pač bo, a korita na oknu Rocota najverjetneje ne bom več sejal.
Imam pa eno vprašanje. Za potrebe kuhanja bolj "žlehtne" omake nameravam naslednje leto spet sejati 7pot red (originalno sorto) in Trinidad
scorpion red (prav tako originalno sorto). Ker se ne bi rad ponovno nasmolil, kot sem se letos, bi s srečo tokrat poizkusil onstran Atlantika, pri
PepperLover-ju. Je že kdo nabavljal pri "PepperLover" Juddy in vaše izkušnje (pozitivne/negativne)? Nekako me "vleče", ker so bližje
karibskemu izvoru, čeprav je danes tudi to dokaj relativno...
LP
-
- Prispevkov: 105
- Pridružen: Sr Apr 01, 2015 2:00 am
mfranc, z aji-cito sem se letos tudi jaz precej opekel. Imam jih 12 sadik, ki so ogromne in zasedajo preveč prostora, plodovi pa še skoraj vsi zeleni, razen na eni sadiki, ki je bila med drugimi čiliji.
Pomoje jih drugo leto ne bo med izbranimi.
Sem pa včeraj naredil sigurno mojo najbolj pekočo omakco do sedaj. 500 g bhut jolokie v 12 deci flašk. Ta pa res žge ko pr norcih.
Pomoje jih drugo leto ne bo med izbranimi.
Sem pa včeraj naredil sigurno mojo najbolj pekočo omakco do sedaj. 500 g bhut jolokie v 12 deci flašk. Ta pa res žge ko pr norcih.