TAM Jalapeno sem poskusila. In se ustavila pred koncem prvega . Zanimivo pa je, da mi čili omake bolj teknejo. Mogoče me manj pečejo, ker ne vidim čilija pred nosom, pogojni refleks .
Zgoraj omenjena dobrota se pri meni znajde na jedilniku vsak teden. Imam pa letos jalapene, ki prav nič ne pečejo. Sem zamešal označbe tako da ne vem ali so Conchos ali TAM. So precej debelušni in rastlina ima bolj temno zelene liste kot ostali. Navadni jalapeni pa kar pošteno zažgejo.
Mi se letos mučimo s pasje pekočimi; lahko bi jih pripravili na žaru vsak teden, pa so celo meni prišli preko glave, žena se mi pa kar smili, ko se muči s komadom ali dvema.
Sorti imam prvič, Summer Heat F1, in Chichimeca F1 in za oba najdem zmešane podatke, za Chichimeco na primer od 3.500 do 10.000 skovilov .... Kar lahko tudi kaže, kako nepredvidljivi so jalapenčki.
Imam pa letos jalapene, ki prav nič ne pečejo. Sem zamešal označbe tako da ne vem ali so Conchos ali TAM. So precej debelušni in rastlina ima bolj temno zelene liste kot ostali.
Boš spravil kaj semen morda? Bi bila hvaležna za nekaj semen.