Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Melona je napisal/a:
Spiridon, saj ugrizniti v tole najbrž ne bi upala, ampak izgleda pa top Cool !

Ti očiščeni in s sirom polnjeni Jalapeñi so skoraj popolnoma nepekoči @Melona. Smile

LP
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

To pa bo nedeljsko kosilo.Če čiliji nebodo dovolj žgali-bo pa sonce. Very Happy
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Spiridon je napisal/a:

Ti očiščeni in s sirom polnjeni Jalapeñi so skoraj popolnoma nepekoči @Melona. Smile

LP

So kar pekoči. Jaz ponavadi lahko pojem največ tri.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

TAM Jalapeno sem poskusila. In se ustavila pred koncem prvega Embarassed . Zanimivo pa je, da mi čili omake bolj teknejo. Mogoče me manj pečejo, ker ne vidim čilija pred nosom, pogojni refleks Rolling Eyes .
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Plamenka je napisal/a:
Spiridon je napisal/a:

LP

So kar pekoči. Jaz ponavadi lahko pojem največ tri.

Saj tile moji tudi pečejo, če niso očiščeni Laughing

LP
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Zgoraj omenjena dobrota se pri meni znajde na jedilniku vsak teden.
Imam pa letos jalapene, ki prav nič ne pečejo. Sem zamešal označbe tako da ne vem ali so Conchos ali TAM. Embarassed So precej debelušni in rastlina ima bolj temno zelene liste kot ostali.
Navadni jalapeni pa kar pošteno zažgejo.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Spiridon - jest Jalapene pripravim le tako, da jih očistim, nabašem not feta sir in hopla na žerjavico. Odlična zadeva.

Bom pa poizkusil tudi s slanino, samo se bojim, da bi se preveč zapekla, čili pa bi ostal bolj kot ne surov. No ja, sej probat ni greh.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lahko bi bili TAM, je med bolj debelušnimi.

Mi se letos mučimo s pasje pekočimi; lahko bi jih pripravili na žaru vsak teden, pa so celo meni prišli preko glave, žena se mi pa kar smili, ko se muči s komadom ali dvema.

Sorti imam prvič, Summer Heat F1, in Chichimeca F1 in za oba najdem zmešane podatke, za Chichimeco na primer od 3.500 do 10.000 skovilov .... Confused
Kar lahko tudi kaže, kako nepredvidljivi so jalapenčki.

Sem jih že prejšno rundo imel namen narediti po tem receptu https://www.youtube.com/watch?v=r--hrrfms5I tako se res 100% očisti vsa notranjost.
Tale https://www.youtube.com/watch?v=xOHrnS4N14s je še bolj ziheraški Wink .

Vse kaže, da se drugo leto vrnemo nazaj na TAM (in domači Kalia), so v povprečju bolj prijazni do žensk Wink .
Še vedno pa znata oba presenetiti ... hot

Very Happy

LP_________________mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 30 Avg 2015 11:22; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Trocki je napisal/a:
Imam pa letos jalapene, ki prav nič ne pečejo. Sem zamešal označbe tako da ne vem ali so Conchos ali TAM. Embarassed So precej debelušni in rastlina ima bolj temno zelene liste kot ostali.

Boš spravil kaj semen morda? Bi bila hvaležna za nekaj semen.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zelenc je napisal/a:
Bom pa poizkusil tudi s slanino, samo se bojim, da bi se preveč zapekla, čili pa bi ostal bolj kot ne surov. No ja, sej probat ni greh.

Te pa res ne razumem, kaj naj bi bilo narobe z načinom priprave, ki je najbrž večmilijonkrat izproban? Rolling Eyes nevem

LP_________________mfranc
Odgovori