Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni in škodljivci paradižnikov
Kolikor vem, se ga s Hrvaške ne da dobiti, samo preko slovenske firme. Če se nas zbere zadosti za 25 litrov, lahko nabavim in pripeljem na srečanje. Cena bo pod 10 evrov za liter, sem se pozanimala pri njih (ker bi ga tudi jaz še vzela), točno pa še ne vem, ker mi še niso poslali cene za poštnino .
Samo litrske steklenice ali 5-litrske kantice bi morali prinesti s seboj na Gartlcmanijo. Jih nimam toliko, da bi že prej prelila ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Samo litrske steklenice ali 5-litrske kantice bi morali prinesti s seboj na Gartlcmanijo. Jih nimam toliko, da bi že prej prelila ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Meni so takole odgovorili:
"Genox se koristi na povrću. Za prevenciju biljnih bolesti dovoljna je 1% radna otopina (10ml na 1l vode), a u slučaju pojave bolesti 2-3%.
Kod prevencije dovoljno je prskanje 1 put tjedno, može se mješati sa folijarnim gnojivima (ne gnojiva, koja imaju žive mikroorganizme!)
Kod pojave bolesti 3 dana uzastopno, onda 4. prskanje nakon 5 dana od zadnjeg prskanja i poslije ako je sve u redu svakih 7 dana.
Jako je bitno da su biljke u dobroj kondiciji, tj. da su pravilno prihranjene pod korijen,ali i folijarno.
Da, šaljemo u Sloveniju, cijena 1 l je cca 5,30 eura. Osim pakiranja u bocama od 1l, imamo i veća pakiranja od 5 i 12l, kojima je cijena umanjena za 5, odnosno 10% zbog pakiranja.
Genox se čuva na tamnom mjestu, ne smije biti izložen direktnoj sunčevoj svjetlosti. Kada se napravi radna otopina, bitno ju je potrošiti u roku od 24h, jer se Genox raspada na kisik i vodu, ali zato nema opasnosti od rezidua na hrani.
Osim Genox-a, imamo još jedan proizvod koji se može koristiti u vrtlarstvu. Sredstvo za pranje Genoll, "detrdžent" odličan za uklanjanje biljnih ušiju sa povrća, čujem da ima ove godine dosta problema na mahunama.
Cjena za 5l 25,10 eura, poštarina za Novo mesto 27 eura."
Tako, da mi ni čisto nič jasno, kaj se dogaja s ceno. Morda so jo dvignili zaradi povpraševanja. Me res zanima, s kom si ti "copatka" kontaktirala._________________Andreja
"Genox se koristi na povrću. Za prevenciju biljnih bolesti dovoljna je 1% radna otopina (10ml na 1l vode), a u slučaju pojave bolesti 2-3%.
Kod prevencije dovoljno je prskanje 1 put tjedno, može se mješati sa folijarnim gnojivima (ne gnojiva, koja imaju žive mikroorganizme!)
Kod pojave bolesti 3 dana uzastopno, onda 4. prskanje nakon 5 dana od zadnjeg prskanja i poslije ako je sve u redu svakih 7 dana.
Jako je bitno da su biljke u dobroj kondiciji, tj. da su pravilno prihranjene pod korijen,ali i folijarno.
Da, šaljemo u Sloveniju, cijena 1 l je cca 5,30 eura. Osim pakiranja u bocama od 1l, imamo i veća pakiranja od 5 i 12l, kojima je cijena umanjena za 5, odnosno 10% zbog pakiranja.
Genox se čuva na tamnom mjestu, ne smije biti izložen direktnoj sunčevoj svjetlosti. Kada se napravi radna otopina, bitno ju je potrošiti u roku od 24h, jer se Genox raspada na kisik i vodu, ali zato nema opasnosti od rezidua na hrani.
Osim Genox-a, imamo još jedan proizvod koji se može koristiti u vrtlarstvu. Sredstvo za pranje Genoll, "detrdžent" odličan za uklanjanje biljnih ušiju sa povrća, čujem da ima ove godine dosta problema na mahunama.
Cjena za 5l 25,10 eura, poštarina za Novo mesto 27 eura."
Tako, da mi ni čisto nič jasno, kaj se dogaja s ceno. Morda so jo dvignili zaradi povpraševanja. Me res zanima, s kom si ti "copatka" kontaktirala._________________Andreja
Jaz sem govorila z direktorjem slovenske firme http://www.biocin-natura.com/ , ki je pooblaščena za prodajo v Sloveniji.
S katere firme so pa tebi poslali tale odgovor, Andreja62? Poštnino s Hrvaške računajo za 5 litrov 27 evrov?? Koliko potem šele za 25 litrov?
To pomeni, da te pride en liter 25,10+27=52,10 : 5 = 10,42 evra?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
S katere firme so pa tebi poslali tale odgovor, Andreja62? Poštnino s Hrvaške računajo za 5 litrov 27 evrov?? Koliko potem šele za 25 litrov?
To pomeni, da te pride en liter 25,10+27=52,10 : 5 = 10,42 evra?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka je napisal/a: |
Mfranc, jaz sem čisto navdušena ! Zgleda res kot odkritje Amerike! Po špricanju v četrtek zvečer se mi je plesen popolnoma ustavila, oboleli listi so se posušili, črnina na steblih je sicer ostala, a se ne širi. Obolele paradižnike sem ponekod namenoma pustila na rastlinah, da bi videla, če se bodo okužili sosednji - NE, niso se, čeprav se tiščijo skupaj . Večkrat na dan naredim obhod in vse je v najlepšem redu ... Pošpricala sem tudi nekaj zelenih, ki sem jih ob napadu plesni v paniki potrgala in dala zoreti - na obolelih se je plesen ustavila, na sosednje se ni razširila. Ravno danes sem pošpricala nekaj rastlin tudi svojim prijateljem tu v bližini, bom še tam spremljala. Po nasvetu direktorja firme, ki Genox prodaja, bom pred poslabšanjem vremena z njim tudi malo zalila rastline in še enkrat preventivno pošpricala z manjšo koncentracijo (samo 1dl na 10l vode). Kot zgleda do sedaj, je tole res idealna zadeva, prelepo, da bi bilo res ... Bom še poročala . |
Včeraj sem tudi sama naredila obhod po mojih paradižnikih, katere sem pred 6 dnevi sšpricala z GENOX-om. Situacija je zelo podobna, jkot pri copatki. Namreč prejšnja leta so rastline ob napadu plesni propadle skoraj čez noč, skupaj s počrnelimi paradižniki. Sedaj pa so napadeni listi posušeni, plodovi pa nekateri napadeni, vendar se mi zdi, da se plesen tudi na plodu ne širi. Vse suho sem potrgala in ponovno poškropila z GENOXom v razmerju 1.3, tako kot mi je dejal Uroš Poglej, ki prodaja GENOX in mi je po telefonu nasul še cel kup uporabnih informacij.
Poštnina iz Hrvaške pa ne vem, za katero količino je bila mišljena. Mi je napisala v posebnem mailu in ni bilo govora o količini.
Poročam o stanju po škropljenju._________________Andreja
Vidim, da gre za firmo AQUAGEN- http://aquagen-tlk.com/kontakt.html_________________Andreja