Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jablana - Malus domestica
Lovor, saj vem, da je tako. Iščem kompromis. Drevo naj bi preprečevalo, da ne bo cela parcela vse poletje izpostavljena neusmiljenemu žganju sonca, in ne tako ogromno, kot postane oreh ipd., ker toliko prostora ni. Če želimo sadje, seveda vzamemo v zakup, da odpada in je na tleh v nadlego (pa še ose ...)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
No, da ne bo le SLONJI ČESNIK izkazoval pri nekaterih veličine,upam da bom imel najtežjo jabolko na Goriškem. Vem pa ,da se lahko v trenutku pojavi konkurent. Moja "MANGA" se približuje 1000g, seve bi jih že dosegla, a sem pustil na drevesu 7 plodov,preveč.Dva bi bilo dovolj za prvo leto rodnosti.Glede na tehnološko zrelost sredi oktobra bodo plodovi še nekaj pridobili na teži. ,Sicer verjetno še vedno nosijo glede teže rekord v DE, saj so natehtali plod kar 2011g,taka zadeva pa že potrebuje oporo plodu,
lp. Vinkoz
lp. Vinkoz
vinkoz je napisal/a: |
Moja "MANGA" se približuje 1000g, seve bi jih že dosegla, a sem pustil na drevesu 7 plodov,preveč.Dva bi bilo dovolj za prvo leto rodnosti.Glede na tehnološko zrelost sredi oktobra bodo plodovi še nekaj pridobili na teži. ,Sicer verjetno še vedno nosijo glede teže rekord v DE, saj so natehtali plod kar 2011g,taka zadeva pa že potrebuje oporo plodu, lp. Vinkoz |
To pa že vleče na tisti vic, ko se Mujo pelje na vlaku v Nemčijo, s sabo ima malico, in v kupeju je tudi en Čeh.
Mujo počasi vleče ven artikle...
Potegne jabolko... Čeh pravi: co to je? Jabuka. Eh, to ni nič... U nas to taky (pri nas imamo taaaaka).....
Potegne ven slive... Co to je? Šljiva. Brez veze, u nas to taky....
Potegne ven lubenico... Co to je? Mujo ima poln kufer in pravi: ribizla, p* ti materina
CRTJ.
Če ti moja informacija o jabolki Manga vleče na "VIC",se bom potrudil,da za jesensko srečanje GARTLCMANIJA 1915 dobim nekoga iz Goriškega konca.
Namen:Da ti dostavi na srečanje en primerek moje jabolke,prinesi s seboj tehtnico z ATESTOM.. . Za vsak dag nad 1 kg boš plačal prinesitelju 10 e- kazensko.
lp-Vinkoz
Če ti moja informacija o jabolki Manga vleče na "VIC",se bom potrudil,da za jesensko srečanje GARTLCMANIJA 1915 dobim nekoga iz Goriškega konca.
Namen:Da ti dostavi na srečanje en primerek moje jabolke,prinesi s seboj tehtnico z ATESTOM.. . Za vsak dag nad 1 kg boš plačal prinesitelju 10 e- kazensko.
lp-Vinkoz