Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Mfranc.
To je ostalo po včerajšnji konzumaciji.
Po pregledu je ostalo še dvakrat toliko fig Kamberji na drugi lokaciji, saj sem pobral le Zeleni matalon,poleg Rjavega doma.
Sanjal sem, da jem fige. Laughing
lp. Vinkoz.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

vinkoz je napisal/a:

Hm, pa tebi ni treba sanjati o figah Very Happy Wink

Sem pa pozabil omeniti senčno plat Rolling Eyes - na delu je smokvina muha, ki bo pobrala 10% do 30% plodov.

Takle mamo .... nevem

LP_________________mfranc
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

vinkoz je napisal/a:
lp. Vinkoz.

Lepo tebi. Letos še ene fige nisem probala. Crying or Very sad Moje štrajkajo. In ko bi o njih vsaj sanjala, da se malo potolažim. Wink

mfranc in vinkoz, lepe figice imata, se mi prav cedijo sline. Res znata ljudi v skušnjave spravit, bom morala jutri na plac, ali nekam po fige. Cool

Aja, vinkoz, kako kaj vrabci? Tole sem našla in se spomnila nate : Scarybird Morda kaj tagega sprobaš, za nekaj časa bi verjetno delovalo. Tule se dobi http://www.numeno.si/index.php/en/scarybird-strasilo Wink
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Aye-Aye, najbližje jih imaš tamle od Ižanke (od Terre) dol, pri izvozu z obvoznice je vedno štant s sadjem.

LP_________________mfranc
vinkoz

Aye-Aye.
Zadnji CD oglašanja kanje je bil učinkovit,vendar z povečevanjem zvoka, kot da se ujeda približuje,pa spet pol minute tišina pa spet ponovitev.Koliko fig so mi pojedli na vrtu- skoraj NIČ. Very Happy
No, sedaj so v modi "DRONI",pa se mi ne da. Laughing Drugače bi izdelal formo ujede z montažo elis pa bi plašil perjad celo ob zgradbah v sosedščini.Pa še kakšna nadgradnja- zvok,snemanje. Laughing Včeraj pa zadnji trenutek obiranja doma, saj je z nočjo pričelo deževati.
lp. Vinkoz.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vinkoz, kolikor sledim tvojim inovativnim poskusom, me ne bo začudilo, če boš lepega dne v sadovnjaku postavil eno malo elektrarno na veter Wink Laughing .
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Živjo.

Bi se komu sanjalo zakaj plodovi na moji figici(Nordland) kar nočejo in nočejo dozoreti. Že cca 2 meseca so iste velikosti in nikakor nočejo porjaveti. Čudi me, ker prejšnje leto je bilo nekaj zrelih plodov kljub slabšemu vremenu in precej manjši rastlini kot letošnje leto.

hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kalia LJ (verjetno tudi ostale) ima svežo dobavo bornholm, brown turkey, ice crystal, panache.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

papasmrk je napisal/a:
Živjo.

Bi se komu sanjalo zakaj plodovi na moji figici(Nordland) kar nočejo in nočejo dozoreti. Že cca 2 meseca so iste velikosti in nikakor nočejo porjaveti. Čudi me, ker prejšnje leto je bilo nekaj zrelih plodov kljub slabšemu vremenu in precej manjši rastlini kot letošnje leto.

hvala in lep pozdrav

Mal še počak, boš vidu, potem bodo kr naenkrat.

, ... tako je vsaj pri meni, ki te dni pričenjajo prve kao zoreti. No, v resnici grdo pokajo od preteklega vlažnega vremena, jaz pa jih vestno prebiram (tipam) , da ja nebi katera pričela gniti.
vinkoz

In tako izgleda Figa Rjavi matalon (FIGA V FIGI), ko se mati narava poigra.
lp. Vinkoz.
Odgovori