Gobarjenje 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4574
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, Metuljc. Goban je pa najbrž že deložiran, kaj Wink ?
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Videla sem ga že na kuhinjski mizi, pripravljenega za..............
nxyz
Prispevkov: 571
Pridružen: So Jan 25, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Je že kaj akcije z jurčki kje?

Pri nas še nič ni, kaže, da je presuho zanje, so pa zato lisičke ves čas.


metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

V naših koncih rastejo, kolikor slišim, jurčki, mislim.
copatka
Prispevkov: 2358
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Pri nas so občasno lisičke in marele. Pred par dnevi sem našla pa enih par majhnih dehidriranih in hudo črvivih jurčkov Rolling Eyes . Zaenkrat bolj slabo kaže.
Upamo na ploden september Wink . Tudi lani smo, pa ni bilo niti enega jesenskega ..._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
MARTINKA
Prispevkov: 524
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Mi smo včeraj na popoldanskem sprehodu po Lomu nabrali 3 jurčke, veliko gozdnih šampinjonov, nekaj lisičk, sirovk, zelenih golobic, bisernic, macesnovih gobanov in brezovih dedkov.
Uporabniški avatar
orhy
Prispevkov: 2455
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

MARTINKA ... Bisernice še nisem srečala v naših gozdovih.
Kako pa jih pripraviš? pozdrav_________________
Slika
MARTINKA
Prispevkov: 524
Pridružen: Če Jun 13, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Obvezno olupim kožico s klobuka, zrežem, blanširam v slanem kropu in uporabim z drugimi gobami v juhi, omaki ali z jajci. Če so večje in zdrave, jih poham kot marele.
Je pa treba zelo paziti pri nabiranju, ker jih lahko zamenjaš s panterjevo mušnico. Bisernica ima vedno rozkasto obarvan bet, medtem ko je mušnica bela.
Danilo
Prispevkov: 748
Pridružen: So Jun 29, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Ne pozabiti , da je Bisernica v surovem stanju strupena. Obvezno jo je potrebno dobro prekuhati ali prepeči, da termolabilni strupi razpadejo.

Lep pozdrav

Danilo
Odgovori