Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Zelenc, s semeni čilija je tako, kot s semeni paradižnika, čeprav nekateri pravijo, da zdržijo nekaj manj.
Če so pravilno shranjena semena je dokaj visoka kaljivost tudi po 10 in več letih.
Če pa so semena v hladilniku (zamrzovalniku) pa naj bi se čas hranjenja podaljšal od 4 do 5 krat. Torej celo 40 ali 50 let naj bi brez nekih posebnih težav zdržala.
Bistvo je, da so pred hranitvijo dovolj dobro posušena in , da so potem spravljena na suhem zraku, temnem prostoru in pri nižji temperaturi.
Če so pravilno shranjena semena je dokaj visoka kaljivost tudi po 10 in več letih.
Če pa so semena v hladilniku (zamrzovalniku) pa naj bi se čas hranjenja podaljšal od 4 do 5 krat. Torej celo 40 ali 50 let naj bi brez nekih posebnih težav zdržala.
Bistvo je, da so pred hranitvijo dovolj dobro posušena in , da so potem spravljena na suhem zraku, temnem prostoru in pri nižji temperaturi.