Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sadno drevje in pasje uriniranje

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Sadno drevje in pasje uriniranje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
sebaploj

Odgovor Napisal/-a sebaploj »

Pozdravljeni

Doma imam posajena sadna drevesa in ker imam psa (Nemški bokser) jih imam do višine 50 cm zaščitena s plastičnimi škatlicami zaradi njegovega lulanja. Ker me to moti in ni estetsko ter je deblo tudi svetlejše zaradi nedostopa dovolj svetlobe me zanima kako pasje uriniranje škoduje sadnemu drevju in ali bi lahko to odstranil. Namestil sem pa zato ker vem da ciprese pasje uriniranje uniči.

Lep pozdrav
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Pri nas pes ¨pocahna¨vsa drevesa pa se še dobeno ni posušilo._________________LP seba993
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Tudi k nam hodijo vaški psi markirati drevesa pa od tega ni bilo še nobene škode.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Pa da ne govorim koliko dreves je pomarkiranih po gozdu pa se zaradi tega tudi ne posušijo._________________LP seba993
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dvomim, da je efekt enak, če imaš 5 drevesc in enega psa na ograjenem vrtu.
sebaploj

Odgovor Napisal/-a sebaploj »

Imam 10 dreves in me je zato strah da bi jih uničil ker bi preveč pogosto uriniral po deblih. Ker preverjeno ciprese pasje uriniranje uničuje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ciprese so na to res občutljive. Pri listavcih na naši "pasji sprehajalni poti", po kateri dnevno maršira kar nekaj psov, doslej nikoli nisem opazila poškodb. Nekatere rastline posledično celo lepše rastejo (jagode, regrat Wink ).

Če poznaš koga, ki ima ograjen vrt s sadnim drevjem in na njem prosto sprehajajočega psa samca , si oglej drevje. Skoraj sigurna sem, da ne bo videti nobenih poškodb.

PS: mi imamo s sosedom živo mejo iz smrek, ki tvori eno stran pasje ograde. Že več kot 20 let imamo pse in gotovo so vsi lulali po deblih teh smrek pa jim očitno ni prav nič škodilo.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Tudi pri nas se vse dni prosto sprehaja in označuje, seveda tudi sadno drevje. Do sedaj sem poškodbe opazila samo na pušpanu, ta pa res slabo prenaša pasji urin. No, seveda, k vrtnicam in cvetju ne sme in ne vem,kako bi bilo, če ne bi ubogal.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Tudi borovnice so občutljive na pasje in še posebno na mačje "pišanje"._________________Narava vse povrne!
Odgovori