Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Canadian crook

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bi se priporočila za semena, lpmami, lepo prosim.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

lpmami, prišparaj še kakšen semenček za mene, prosim ! Wink Very Happy_________________
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Metuljc in Orhy - a za buče a za tako rodovitno ograjo?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Lahko za oboje, če že sprašuješ. sunny
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

lpmami fajn bi bilo, če bi nama še prej pripravila mal za probat iz te buče, da ne vzameva "kr neki" .
Ograje, jaz ne bi, ker imaš samo eno pomežik_________________
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

metuljc je napisal/a:
Lahko za oboje, če že sprašuješ. sunny

V redu, seme bo pri meni enkrat jeseni. Ko bo ta buča na vrsti oziroma zrela za "zimsko" uporabo. Za ograjo se pa oglasi na Mestni občini Kranj, je njihova Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

orhy je napisal/a:
lpmami fajn bi bilo, če bi nama še prej pripravila mal za probat iz te buče, da ne vzameva "kr neki" .

Zaenkrat sem jo uporabljala zelo mlado (v strahu pred invazijo večjih Confused ), trenutno jo pa sušim. A pošljem na pokušino? Wink

Je pa pri njej zanimivo to, da v "vratu" nima nič pešk, samo meso. Vsaj do zdaj jih ni bilo, pa sem jih nekaj razrezala že zrelih._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Kdaj je pa zrela, da se shrani in seme kaljivo?

Pri nas je bilo danes 3 oC.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Po moje takrat kot druge: ko pecelj "oleseni" oziroma nekako vene. Pravzaprav tiste moje še niso bile zrele, samo zrasle so očitno do svoje polne velikosti. Zdaj mi na vrtu zorijo tri - dve visita ob ograji, ena se zvija na tleh. To zadnjo večkrat malo pogledam, da ne bi začela gniti ali da bi jo kaj objedalo. Če ne bo dežja, upam, da dozori tudi ta, potem jih pa dosušim in spravim za par tednov._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Ta dolgi dve, viseči z ograje, in tisto zvito na tleh sem včeraj odrezala in dala sušit na balkon. Se bojim, da v vsej tej vlagi začnejo gniti, sploh tista na tleh. Že tako ima ena viseča, revica, brazgotine od žice, pa moram paziti, če bi tam začela gniti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori