Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2015
Najverjetneje životarjenje in mogoče počasno rast ; če bo kaj sončnih dni, z višjo temperaturo, pa primerno rast.
Če ga zdravega in mogoče 15 do 30 cm visokega, pripelješ do pomladnih mesecev, pa bistveno zgodnejša berba .
Sicer pa, probat ni greh .
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 27 Sep 2015 18:19; skupaj popravljeno 1 krat
Če ga zdravega in mogoče 15 do 30 cm visokega, pripelješ do pomladnih mesecev, pa bistveno zgodnejša berba .
Sicer pa, probat ni greh .
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 27 Sep 2015 18:19; skupaj popravljeno 1 krat
mfranc je napisal/a: |
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Grandpa’s (Siberian) Home Pepper, projektirano obiranje januar - april '16 . Rastel bo v dnevni sobi, pri temperaturi 20 - 23 °C. LP |
Zanimivo. To je nekakšna sobna rastlinica, ki naj bi rodila celo zimo, kot sem na hitro prebrala par opisov? Skovilov ima bolj malo, okoli 1000, torej lahko vsak je. Tudi kot okrasna rastlina bi ta čili poživil prostor pozimi s svojimi rdečimi plodovi. Vsekakor poročaj, kako ti bo uspeval. Boš kaj umetno dosvetljeval?
Vsekakor upam na kak uspeh; sem pa previden optimist, ker grmički zaenkrat še nočejo "zadihati", kot bi želel.
Čez poletje rastlini (ta večji) skoraj nista rastli, sta pa skozi nastavljali cvetove, ki so po pravilu odpadli .
Moral jih bom lučkati, v naši dnevni sobi pri oknih ni prostora za rože, pridružili se bodo rožam v temnem kotu, medprostoru med okni, kjer brez luči ne gre .
LP_________________mfranc
Čez poletje rastlini (ta večji) skoraj nista rastli, sta pa skozi nastavljali cvetove, ki so po pravilu odpadli .
Moral jih bom lučkati, v naši dnevni sobi pri oknih ni prostora za rože, pridružili se bodo rožam v temnem kotu, medprostoru med okni, kjer brez luči ne gre .
LP_________________mfranc
-
Še ena zanimiva letos. Ko se skrižata paprika in moruga scorpion ;)
Plodovi večji od moruge in manši od paprike, nekje v sredini. Je pa kot ruska ruleta oziroma loterija. Ene niso pekoče in okus paprike, druge pa precej ruknejo ;)
V notranjosti pa so semena milimetrska črne barve oziroma ni semen, kot smo jih vajeni.
Sem delal ajavar iz čilijev (večina jalapeno in podobnih) pa sem čistil še te. Prvih nekaj brez problemom, potem pa so mi začele roke žaret (itak brez rokavic), pa nisem imel pojma zakaj.
Ko sem eno sumljivo probal, pa sem ugotovil zakaj ;) Še danes vem zakaj.
Plodovi večji od moruge in manši od paprike, nekje v sredini. Je pa kot ruska ruleta oziroma loterija. Ene niso pekoče in okus paprike, druge pa precej ruknejo ;)
V notranjosti pa so semena milimetrska črne barve oziroma ni semen, kot smo jih vajeni.
Sem delal ajavar iz čilijev (večina jalapeno in podobnih) pa sem čistil še te. Prvih nekaj brez problemom, potem pa so mi začele roke žaret (itak brez rokavic), pa nisem imel pojma zakaj.
Ko sem eno sumljivo probal, pa sem ugotovil zakaj ;) Še danes vem zakaj.