Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kje 96% jedilni alkohol?

tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ok Garden-ja bom jutri preverila._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na steklenici od Dane piše:

Prvovrstni rafiniran alkohol, etanol 96 % vol. Izdelek ni primeren za neposredno uživanje. Potrebno ga je redčiti z vodo vsaj 1:1.

Torej gre za jedilni alkohol.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Garden-ja, danes sem preverila v lekarni. Trenutno ga nimajo. Je pa to cisti alkohol brez dodatkov._________________CARPE DIEM
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Muha, a res v cisto navadni trgovini? Bom pogledala, hvala.
Nekaj bom sicer dobila s Trsta za prvo silo tako da za prve zvarke bo. Hvala, tajana, hvala tudi vsem ostalim._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če v čisto vsaki mali trgovini ne vem, v hipermarketih pa gotovo, saj ga tam kupim vsake toliko časa. Cena je pa, kot si že napisala, okrog 30 € za litrsko steklenico.
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Garden-ja
Pri nas je 96% alkohol za izdelavo likerjev 30€.
Čez mejo v bivši Bati ga dobiš za 15€. Našla ga boš na oddelku z žganimi pijačami.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Hvala, dobila za 14€ pri Zazzeronu._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tudi jaz bi rabila 2 l čistega alkohola po najuodnejši ceni, vendar ni potrebno, da je jedilni, ker ga potrebujem pri pripravi barve za barvanje lesenih oblancev - saj veste - butarice. Kje je to v Italiji?
Mi je OK tudi tisti, ki ostane pri žganjekuhi kot nejedilni. Mi je sorodnik pred dvema letoma dal kakih 5 l, ki pa so seveda že pošli._________________Živeti na podeželju je najlepše!
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Tudi mene malo nosi v te vode. A bi lahko uporabila vodko?

Ah ne, sem že vmes našla. Vodka ima 'samo' 40% alkohola._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

MARIJAV
Glede na to, da ga ne boš uporabljala za izdelavo krem ali likerjev, bi ti mogoče prišel prav denaturirani alkohol. V trgovini z barvami ga dobiš za okrog 7€ liter.
Odgovori