stara postaja je napisal/a: |
No, zdaj pa ste vzbudili moje zanimanje! (posebno, ko sem prvič v življenju poskusila to čudo-hvala, voda ). Franci, babaco, ivipiči, kako oz kje jih gojite? Kot posodovke, ki prezimujejo notri ali so tudi čez zimo v zemlji zunaj? Upam, da mi kdo odgovori. lp |
Moj grm je na prostem, ker ga imam na primorskem. Ne vem kako bi se obnesel v notranjosti, verjetno v kakšni zaveterni legi mu nebi bilo hudega. Tudi zime na primorskem niso več kot so bile, zna biti kar precej hladno, tudi dalj časa. Letos sem spomladi grm precej obrezal, tudi malo sem redčil plodove, tako, da so bili res lepi. Precej jih je bilo s težo 30 dag. Še zanimivost: ko sem bil pred leti v Siriji nam je vodič dejal, da si z vodo iz pipe ne smemo umivati niti zob, ker je polna bakterij. Če pa bi kdo slučajno dobil kakšno črevesno obolenje ima on pri sebi (ne vem več kaj je dejal...sok...sirup ali ekstrat iz granatnih jabolk), ki zanesljivo pomaga pri tej nadlogi. Na srečo ni imel nihče problemov, tako, da ne moreh zagotoviti, če je to res. Sem pa nekje na spletu prebral o koristnosti njegove lupine, za čaj- nevem točno zakaj. Če koga zanima naj si malo pogoogla
Jaz bi grm pustil kar na prostem, le v času najhujše zime bi ga zaščitil. Tudi jaz moram na primorskem zaščititi limone na prostem.