tajana je napisal/a: |
Ta kis previdno pretocimo. Usedlino zavrzemo. Sedaj ga damo v posodo z pipico in pokrovom s katerim lahko posodo tesno zapremo. |
Samo še tole; ali v tole posodico s pipico daš tudi klobuk, ki naj bi se naredil na kisu?
brbr je napisal/a: |
Zdaj vem, kaj mi je storiti s prvo rundo, ki je že kisla - pretočila jo bom v kozarce, zaprla in postavila v omaro v kurilnici (cca 19-20st.). Vsake toliko bom pogledala, kaj se dogaja in pretočila žlahtno tekočino. Potem bomo pa videli. Druga runda, ki sem jo nastavila kasneje pa je v fazi ocetno kislinskega vrenja - v kozarcih pokritih s tkanino in postavljenih na hladilnik. Po vsem povedanem/prečitanem mislim, da je bilo pri mojih prejšnjih poizkusih narobe sledeče: 1. v prvi fazi nisem preprečila dostop zraka v kozarce 2. drugo fazo sem vlekla v nedogled - nisem odstranila klobukov, pretočila in zaprla, temveč sem pustila tekočino pri miru, pokrito s tkanino vse leto. Rezultat: zelo blag moten kis. Hvala vsem botrcam mojega bodočega kisa. |