Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Granatno jabolko - Punica granatum

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Tale je kupljen v Italiji, sem jih pa že veliko vzgojil iz potaknjencev.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

babaco povej ali je kupljen g.j. ta velike sorte in ali je pri potaknjencih tudi velik plod.

pri meni so namreč plodovi manjši (divji ?). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
babaco

Voda, ne vem kakšni so plodovi na novih rastlinah, saj se niti ne spomnim komu sem dal.
babaco

Takole ga odpre, če mu ne zavijemo vratu.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Kako ti lepo uspeva, Ni čudno, da velja za simbol plodnosti glede na množico semen! Življenje dobesedno kipi iz sadeža!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

babaco je napisal/a:
Voda, ne vem kakšni so plodovi na novih rastlinah, saj se niti ne spomnim komu sem dal.

Potaknjenci so kloni matične rastline in rastline, ki zrastejo iz njih v enakih razmerah obrodijo enake plodove kot matična rastlina.
rosca

Odgovor Napisal/-a rosca »

babaco cestitam za prelepe plodove Shocked zanima me ali imas drevo g. j. v posodi ali je posajeno zunaj? ter koliko je drevo staro?

lp rosca
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Metulj saj se mi je zdelo, da je temu tako. hvala in lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj vas pritegne pri sadežu granatnega jabolka? Kako jih porabite?

Nekaj let nazaj sem jih nekaj dobila v dar. Nisem vedela kaj početi z njimi, ko so jih bila ena sama semena Confused . Tisto mi pa ni bilo preveč okusno. Sadiko zato vzgajam le v upanju na lepo cvetje. Embarassed Embarassed
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

muha je napisal/a:
Tisto mi pa ni bilo preveč okusno.

Ne vem zakaj je tako: vsaj pri kupljenih sadežih je treba imeti malo sreče: lahko so kisla kot čvič, lahko so brez okusa, lahko so pol nagnita kljub temu, da se jim od zunaj ne vidi .... lahko so pa tista prava, sladkega in dobrega okusa.

Ker jih nikoli nimam toliko, da bi z njimi počela kaj drugega, jih najraje zobam kar tako sproti, ko jih lupim.
Odgovori