Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Škropivo ( in razkužilo ) Genox

copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Če bi jaz imela 600 paradižnikov, jih tudi najbrž ne bi špricala, ko bi mi jih čez noč napadla plesen Wink .

Meni jih je napadla sredi avgusta in sem z Genoxom precej podaljšala sezono Smile . Dva češnjevca mi še danes živita, pa sta bila takrat že precej črna.

Moja prijateljica tu blizu jih pa še zdaj vsak dan nabira - brez Genoxa bi bila že zdavnaj brez!! Samo njeni niso bili tako hudo napadeni kot moji, špricala jih je pa dvakrat. In se je plesen popolnoma ustavila. Meni ti dokazi zadoščajo Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hm, jaz bi jih pa ravno 600 poskusila kako rešiti. Za enih par ni hude bolečine, če gredo k hudiču, za večji nasad mi pa ne bi bilo vseeno. Še posebej, če bi služila z njimi. Če bi le poznala kakšno tako čudežno bio sredstvo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, jaz sem razumela, da je Genox učinkovito sredstvo proti paradižnikovi plesni, da nadomešča škropiva s karenco. Če bi bilo res učinkovito, potem bi rešilo večje nasade paradižnikov. Samo par komadov rastlin se da pred plesnijo ubraniti s sodinim škropivom, če si vzameš čas in redno pregleduješ rastline, jih redčiš in dosledno odstranjuješ vse obolele dele.

Pa letošnje leto v primerjavi z lanskim niti ni bilo leto, ko bi bilo veliko plesni.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Kar se plesni tiče, je bilo tudi pri meni letos boljše kot večino ostalih sezon. Bi-color cherry je še vedno v vrtu, brez strehe. Včeraj smo ga jedli, kar v solati, okrog pet plodov še čaka, če se jih bo usmilil kakšen žarek.
Odgovori