Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
sebaploj je napisal/a: |
Če prav razumem če želim da poženejo vejice nižje moram vrh asimine skrajšati ali pa pustim tako kot je in bo pač malo višje imela vejice. Kako pa je z zaščito pred zimo. Je sploh potrebna pri novo posajenih rastlinah? |
Razmišljaj v tej smeri:
Sedaj so pri asiminah,katere že rodijo že nastavki (bunkice) za cvetne brste za naslednje leto.In kje bo nastal poganjek za leto kasneje? V nadaljevanju rasti veje. Kaj se zgodi, če odstraniš pri zimski rezi zadnji cvetni brst z koncem vejice skupaj,preprečiš nadaljevanje rasti veje navzven.No ,sedaj sem že malo preveč povedal, naj bo. Rezultat leto kasneje je----. Potem pa friziraj.
lp. Vinkoz.
zuf je napisal/a: |
Imam mini asimine (10-15cm), ki so vzklile v avgustu in so v 1-3 litrskih loncih. Kaj, kam, kako naj z njimi ravnam? |
jaz mam isto vprašanje, trenutno jih imam na balkonu, pod krošnjo treh zgužvanih jalapenjov v +50l loncu.
malo me skrbi, da bodo temperature kmalu prenizke za tako majhne in nežne rastline.
-
-